ПУ Вогошћа

Обијали куће: Код провалника из Вогошће пронађено више од 2,5 килограма спида, аутоматска пушка и меци

  • Извор: АТВ
  • 14.05.2024. 13:37

Полицијски службеници Одјељења криминалистичке полиције ПУ Вогошћа, предузимајући оперативно - тактичке мјере и радње које се односе на спречавање извршења кривичних дјела тешка крађа у породичне куће и викендице на подручју општине Вогошћа, пронашли су и лишили слободе Р.Б. (28), А.К. (25) и М.К. (23), сви из Вогошће, због постојања основа сумње да су починили више тешких крађа (члан 287. КЗ ФБиХ) у периоду од 20. априла до 13. маја ове године.

Извршеним претресима стамбених објеката и других локација које користе осумњичени, пронађен је значајан број предмета које су крали у протеклом периоду, док је у стамбеном објекту на подручју Новог Сарајева, који користи Р.Б. пронађено и одузето: два ПВЦ паковања са садржајем бијеле материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу спид, бруто масе око 2.614,00 грама; два ПВЦ паковања са садржајем сухе зељасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану, бруто масе око 267,00 грама, једна аутоматска пушка с четири припадајућа оквира; 351 комад муниције различитог калибра, као и други предмети од интереса.

Мушкарац Р.Б. се терети да је починио и кривична дјела неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога (члан 238. КЗ ФБиХ) и недозвољено држање оружја или експлозивних материја (371. КЗ ФБиХ).

Сви осумњичени су предати у Просторије за задржавање особа лишених слободе МУП-а Кантона Сарајево, а полицијски службеници Управе полиције настављају рад на овом предмету.

Пратите нас и путем Вибера