Окружни суд

Новитовић се изјаснио да није крив за злоупотребу положаја

Бивши в.д. директор Републичке управе цивилне заштите Републике Српске (РУЦЗ) Милан Новитовић изјавио је да није крив по оптужници злоупотребу службеног положаја којом је РУЦЗ оштећен за око 12.000 КМ, потврђено је у Окружном суду у Бањалуци.

”Обавјештавамо вас да је на рочишту за изјашњење о кривици оптужени негирао кривњу”, речено је за АТВ у Окружном суду у Бањалуци.

Новинарима јутрос није било дозвољено да присуствују рочишту, док након рочишта оптужени Новитовић и његов адвокат нису жељели да дају изјаве.

Новитовић се изјаснио о кривици, рочиште затворено за јавност

Новитовић се изјаснио о кривици, рочиште затворено за јавност

Оптужница се односи на то да је Новитовић наводно незаконито омогућио претходном директору РУЦЗ Весељку Елезу да три мјесеца, по истеку мандата, прима директорску плату на основу чега му је исплаћено 12.036 КМ на штету средстава РУЦЗ одобрених буџетом.

Према оптужници дјело је почињено у периоду од 26. августа 2019. до 23. новембра 2019. године када је Новитовић обављао функцију в.д. директора РУЦЗ.

Новитовић оптужен за злоупотребу положаја, пријети му до 10 година затвора

Новитовић оптужен за злоупотребу положаја, пријети му до 10 година затвора


Пратите нас и путем Вибера

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.