Okružni sud

Novitović se izjasnio da nije kriv za zloupotrebu položaja

Bivši v.d. direktor Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske (RUCZ) Milan Novitović izjavio je da nije kriv po optužnici zloupotrebu službenog položaja kojom je RUCZ oštećen za oko 12.000 KM, potvrđeno je u Okružnom sudu u Banjaluci.

”Obavještavamo vas da je na ročištu za izjašnjenje o krivici optuženi negirao krivnju”, rečeno je za ATV u Okružnom sudu u Banjaluci.

Novinarima jutros nije bilo dozvoljeno da prisustvuju ročištu, dok nakon ročišta optuženi Novitović i njegov advokat nisu željeli da daju izjave.

Novitović se izjasnio o krivici, ročište zatvoreno za javnost

Novitović se izjasnio o krivici, ročište zatvoreno za javnost

Optužnica se odnosi na to da je Novitović navodno nezakonito omogućio prethodnom direktoru RUCZ Veseljku Еlezu da tri mjeseca, po isteku mandata, prima direktorsku platu na osnovu čega mu je isplaćeno 12.036 KM na štetu sredstava RUCZ odobrenih budžetom.

Prema optužnici djelo je počinjeno u periodu od 26. avgusta 2019. do 23. novembra 2019. godine kada je Novitović obavljao funkciju v.d. direktora RUCZ.

Novitović optužen za zloupotrebu položaja, prijeti mu do 10 godina zatvora

Novitović optužen za zloupotrebu položaja, prijeti mu do 10 godina zatvora


Pratite nas i putem Vibera

  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 20:50 Serija: Ko te šiša

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 21:20 Novine (12+)

    ''Novine (12+)

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Crna Guja (12+)

    ''Serija: Crna Guja (12+)