Подгорица

Нови детаљи у "афери тунел": Копачи у Црну Гору стигли из БиХ

  • Извор: Агенције
  • 15.09.2023. 17:34

Копачи тунела који су од једне зграде у Његошевој улици у Подгорици ископали тунел дуг 30 метара до зграде Вишег суда, како сумњају истражитељи, користили су најмање још један стан у пријестоници Црне Горе.

Како преноси портал Борба, утврђено је да су "копачи тунела" из региона, односно са истог говорног подручја, а вјерује су да су у Црну Гору ушли из БиХ.

"Истражитељи верују да неки од њих нису успјели да напусте Црну Гору", преноси Борба.

У међувремену, према незваничним информацијама, откривен је још један стан који су користили у насељу Забело и да им је он био база из које су свакодневно одлазили до зграде насправм Вишег суду у Подгорици, из које су копали тунел.

Вишковић: Очито и Шмит и опозиција нешто крију и нешто лажу

Вишковић: Очито и Шмит и опозиција нешто крију и нешто лажу

"Полиција на основу снимака покушава да идентификује све осумњичене и утврди ко им је, из Подгорице, био логистика за обијање депоа, али и ко им је дао смјернице гдје се у тој судској просторији чувају докази које су однијели", наводе они.

Подсјетимо, према незваничним информацијама, из депоа суда нестало је више пиштоља које су наводно припадници "кавачког клана" користили у ватреним обрачунима у рату кланова. Откривено је да су нестали и предмети који се доводе у везу са поступцима против наводних вођа тог клана Слободана Кашћелана и одбјеглог Радоја Звицера.

Раније је утврђено и да је стан из ког су копали тунел изнајмила женска особа, која је на увид дала фалсификована документа. Како су пренијели црногорски медији, власници стана је за двије кирије платила 2.800 евра и рекла да у стану намјерава да отвори салон вјенчаница.

Удес у кружном току на Старчевици

Удес у кружном току на Старчевици

"У копање је умијешано најмање шест особа и полиција на основу расположивих снимака и доказа прави фото-робота који би могао да помогне у лоцирању и хапшењу осумњичених. Пронађени су и бројни други докази у два стана", открили су истражитељи.

Раније је откривено и да је тунел кроз који се пролази био подупрет летвама, као и да је коришћена велика количина пур-пене како би даске биле причвршћене.

Иначе, сумња се да је копање почело крајем јула, када је жена за којом се такође трага, изнајмила стан у сутерену наспрам зграде Вишег суда у Подгорици.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:00 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:10 Ноћни програм

    Ноћни програм