Код Невесиња

Нови детаљи драме у селу Зови До: Мјештанин рањен када је видио да му неко краде овцу

  • Извор: Агенције
  • 19.08.2024. 22:52

Митар Граховац, мјештанин села Зови До код Невесиња, лакше је рањен у пуцњави која се данас догодила у овом селу, наводи извор Српскаинфо. Рафали и детонација су се чули и након што је у појединим медијима објављено да су нападачи ухапшени.

Све је почело када је Митар Граховац, наводно, видио да му неко краде овцу. Реаговао је, а крадљивци су пуцали на њега – наводи саговорник наведеног портала, који живи у центру села Зови До.

Потом су нападачи побјегли и склонили су се у кућу породице Сворца, која је на осами и у којој нико не жив и већ годинама. Према причама мјештана, у тој кући их има неколико и пуцали су на полицију, која је у међувремену стигла у Зови До.

Огласила се полиција: Опколили кућу из које непозната особа пуца

Огласила се полиција: Опколили кућу из које непозната особа пуца

„Ово је велико село и дуго нисмо ни знали шзта се дешава. Онда се око 19,30 чула рафална паљба и детонација, која је највјероватније псљедица активирања ручне бомбе“, наводи извор Српскаинфо.

Догодило се то, како тврди, након што су неки медији објавили да су нападачи ухапшени.

У центру Зовог Дола, гдје се налази мјесна кафана и продавница, кретање је дозвољено, али је још увијек блокиран пут према Невесињу и Берковићима, како тврде мјештани.

Пуцњава се догодила у у дијелу села, кроз који води макадамски пут према Берковићима и гдје има доста кућа у којима нико не живи.

Потврђено за АТВ: Једна особа се затворила у напуштену кућу у невесињском селу и пуца

Потврђено за АТВ: Једна особа се затворила у напуштену кућу у невесињском селу и пуца

Ту се налази и имање Лоренс Лоле Милинић, која има собе за одмор туриста, мали спа центар и салон за масажу.

Опсадно стање у невесињском селу Зови До и даље траје. Извор Независних наводи да је тренутно мирно, да је мигрант и даље у напуштеној кући, из које је данас у поподневним часовима пуцао на полицију.

У Невесињу пада киша, ноћ је прохладна, те је полицији достављена топлија гардероба, наводи извор Независних.

Ово није први инцидент, који се доводи у везу са мигрантима. Прије годину дана у Зовом Долу је украдена велика количина меда, па су касније у напуштеној кући нађени трагови да је неко јео тај мед, али су крадљивци у међувремену напустили село.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: