Kod Nevesinja

Novi detalji drame u selu Zovi Do: Mještanin ranjen kada je vidio da mu neko krade ovcu

  • Izvor: Agencije
  • 19.08.2024. 22:52

Mitar Grahovac, mještanin sela Zovi Do kod Nevesinja, lakše je ranjen u pucnjavi koja se danas dogodila u ovom selu, navodi izvor Srpskainfo. Rafali i detonacija su se čuli i nakon što je u pojedinim medijima objavljeno da su napadači uhapšeni.

Sve je počelo kada je Mitar Grahovac, navodno, vidio da mu neko krade ovcu. Reagovao je, a kradljivci su pucali na njega – navodi sagovornik navedenog portala, koji živi u centru sela Zovi Do.

Potom su napadači pobjegli i sklonili su se u kuću porodice Svorca, koja je na osami i u kojoj niko ne živ i već godinama. Prema pričama mještana, u toj kući ih ima nekoliko i pucali su na policiju, koja je u međuvremenu stigla u Zovi Do.

Oglasila se policija: Opkolili kuću iz koje nepoznata osoba puca

Oglasila se policija: Opkolili kuću iz koje nepoznata osoba puca

„Ovo je veliko selo i dugo nismo ni znali šzta se dešava. Onda se oko 19,30 čula rafalna paljba i detonacija, koja je najvjerovatnije psljedica aktiviranja ručne bombe“, navodi izvor Srpskainfo.

Dogodilo se to, kako tvrdi, nakon što su neki mediji objavili da su napadači uhapšeni.

U centru Zovog Dola, gdje se nalazi mjesna kafana i prodavnica, kretanje je dozvoljeno, ali je još uvijek blokiran put prema Nevesinju i Berkovićima, kako tvrde mještani.

Pucnjava se dogodila u u dijelu sela, kroz koji vodi makadamski put prema Berkovićima i gdje ima dosta kuća u kojima niko ne živi.

Potvrđeno za ATV: Jedna osoba se zatvorila u napuštenu kuću u nevesinjskom selu i puca

Potvrđeno za ATV: Jedna osoba se zatvorila u napuštenu kuću u nevesinjskom selu i puca

Tu se nalazi i imanje Lorens Lole Milinić, koja ima sobe za odmor turista, mali spa centar i salon za masažu.

Opsadno stanje u nevesinjskom selu Zovi Do i dalje traje. Izvor Nezavisnih navodi da je trenutno mirno, da je migrant i dalje u napuštenoj kući, iz koje je danas u popodnevnim časovima pucao na policiju.

U Nevesinju pada kiša, noć je prohladna, te je policiji dostavljena toplija garderoba, navodi izvor Nezavisnih.

Ovo nije prvi incident, koji se dovodi u vezu sa migrantima. Prije godinu dana u Zovom Dolu je ukradena velika količina meda, pa su kasnije u napuštenoj kući nađeni tragovi da je neko jeo taj med, ali su kradljivci u međuvremenu napustili selo.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: