Незгоде учестале

Никад црња саобраћајна статистика на југу Српске

  • Извор: АТВ
  • 19.07.2024. 11:07

Саобраћајна статистика на југу Српске је никад црња. Судари, преврнути аутомобили и мотори све се учесталији на путевима Херцеговине.

У последњих 10 дана у требињској болници збринуто је око 12 пацијената. Тешко повређене пребацују хеликоптером у клинике. Нажалост, једна особа је смртно страдала од повреда задобијених у саобраћајној несрећи.

"Већином су то бити полутрауматизовани пацијенти. Тежи случајеви који су затјевали комплекснији третман пребачени су једна хеликоптерским сервизом у Клинички центар Бањалука, други у КЦ Подгорица. Тај пацијент је био полутрауматизован у једном тешком стању са комплексним повредама, вратне кичме и удова, и тај пацијент је нажалост и преминуо", рекла је др Татјана Мрдић, замјеница директора за медицинска питања Болнице у Требињу.

Све је ово последица веће фреквенције возила на магистралним путевима, кажу из полицијске управе Требиње. Баш на њима се и догодило највише саобраћајних незгода. Неприлагођена брзина и одстојање између возила кобни су за возаче. Зато је требињска полицијска управа повећала акције на путевима.

"У складу са ситуацијом повећавамо активности. Оно на шта усмјеравамо у последње вријеме је контрола брзине,с обзиром да је то најчешћи узрок незгода. Поред тога редовна је контрола алкохолисаности возача", рекао је Синиша Јовановић, инспектор за безбједност саобраћаја", рекао је Синиша Јовановић, инспектор за безбиједност саобраћаја у ПУ Требиње.

Не престаје да звони последњих дана ни телефон Ауто мото друштва Херцеговина. Шлеп служба ради пуном паром. Владимир се управо вратио са интервенције, каже срећом све се добро завршило.

"Пуне руке посла, не гаси се камион,огромни се километри пређу. Дошли смо сад са интервенције, удес је био мањи,а ли није велика штета, завршена је интервенција успјешно", рекао је Владимир Ковачевић из Ауто мото друштва "Херцеговина".

На пут крените одмори, поручују из Ауто мото друштва Херцеговина, и додају да највише пажње током вожње обратите на мотоциклисте.

"Најбитније је да одмарају, да одморни крену. Понесу велике количине воде. Да обрате пажњу, већа је фреквенција, много је више и мотоциклиста и бициклиста, на које треба да се обрати пажња. Нема ту правила. Наравно повећан је број људи који нису из Требиња, који учествују у саобраћају, самим тим је већи број учесника у саобраћајним незгодама", рекао је Жељко Бегенешић, секретар Ауто мото друштва "Херцеговина".

На лошу концентрацију током вожње утичу и високе температуре, слажу се надлежни. Зато савјетују да на пут крећете у раним јутарњим или касним послијеподневним часовима, избјегавате ризична претицања и мислите на своју, али и безбиједност других учесника у саобраћају.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:45 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    ''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Кето кухињица

    ''Кето кухињица

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.