Nezgode učestale

Nikad crnja saobraćajna statistika na jugu Srpske

  • Izvor: ATV
  • 19.07.2024. 11:07

Saobraćajna statistika na jugu Srpske je nikad crnja. Sudari, prevrnuti automobili i motori sve se učestaliji na putevima Hercegovine.

U poslednjih 10 dana u trebinjskoj bolnici zbrinuto je oko 12 pacijenata. Teško povređene prebacuju helikopterom u klinike. Nažalost, jedna osoba je smrtno stradala od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći.

"Većinom su to biti polutraumatizovani pacijenti. Teži slučajevi koji su zatjevali kompleksniji tretman prebačeni su jedna helikopterskim servizom u Klinički centar Banjaluka, drugi u KC Podgorica. Taj pacijent je bio polutraumatizovan u jednom teškom stanju sa kompleksnim povredama, vratne kičme i udova, i taj pacijent je nažalost i preminuo", rekla je dr Tatjana Mrdić, zamjenica direktora za medicinska pitanja Bolnice u Trebinju.

Sve je ovo posledica veće frekvencije vozila na magistralnim putevima, kažu iz policijske uprave Trebinje. Baš na njima se i dogodilo najviše saobraćajnih nezgoda. Neprilagođena brzina i odstojanje između vozila kobni su za vozače. Zato je trebinjska policijska uprava povećala akcije na putevima.

"U skladu sa situacijom povećavamo aktivnosti. Ono na šta usmjeravamo u poslednje vrijeme je kontrola brzine,s obzirom da je to najčešći uzrok nezgoda. Pored toga redovna je kontrola alkoholisanosti vozača", rekao je Siniša Jovanović, inspektor za bezbjednost saobraćaja", rekao je Siniša Jovanović, inspektor za bezbijednost saobraćaja u PU Trebinje.

Ne prestaje da zvoni poslednjih dana ni telefon Auto moto društva Hercegovina. Šlep služba radi punom parom. Vladimir se upravo vratio sa intervencije, kaže srećom sve se dobro završilo.

"Pune ruke posla, ne gasi se kamion,ogromni se kilometri pređu. Došli smo sad sa intervencije, udes je bio manji,a li nije velika šteta, završena je intervencija uspješno", rekao je Vladimir Kovačević iz Auto moto društva "Hercegovina".

Na put krenite odmori, poručuju iz Auto moto društva Hercegovina, i dodaju da najviše pažnje tokom vožnje obratite na motocikliste.

"Najbitnije je da odmaraju, da odmorni krenu. Ponesu velike količine vode. Da obrate pažnju, veća je frekvencija, mnogo je više i motociklista i biciklista, na koje treba da se obrati pažnja. Nema tu pravila. Naravno povećan je broj ljudi koji nisu iz Trebinja, koji učestvuju u saobraćaju, samim tim je veći broj učesnika u saobraćajnim nezgodama", rekao je Željko Begenešić, sekretar Auto moto društva "Hercegovina".

Na lošu koncentraciju tokom vožnje utiču i visoke temperature, slažu se nadležni. Zato savjetuju da na put krećete u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim časovima, izbjegavate rizična preticanja i mislite na svoju, ali i bezbijednost drugih učesnika u saobraćaju.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:45 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:00 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.