Министар безбједности

Нешић: Мигранти ухапшени на основу информација МУП-а Србије

  • Извор: СРНА
  • 09.12.2023. 14:12

Министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић изјавио је да БиХ мора да буде дио колективне европске безбједности што показује и акција која је спроведена на основу информација добијених од Министарства унутрашњих послова Србије у којој су ухапшена четири мигранта и пронађена два пиштоља и аутоматска пушка.

Нешић је рекао да са колегама из МУП-а Србије настоје да дођу до даљих информација, како би пронашли оружје које одређени број миграната посједује.

"То је прича коју можда неки у БиХ нису довољно схватили. Постоји опасност од илегалних миграција. То су безбједносно интересантна лица, потенцијални терористи, који овдје могу да изазову проблем“, упозорио је Нешић.

Ко наоружава мигранте у БиХ?

Ко наоружава мигранте у БиХ?

Према информацијама којим тренутно располажу, Нешић је нагласио да се мигранти, за сада, само између себе обрачунавају.

"То нам још једном говори да нам је потребна регионална сарадња, али и да будемо дио колективне европске безбједности. Један од предуслова за то је и потписивање споразума са Европском агенцијом за граничну и обалску стражу, што бошњачки политичари опструишу“, нагласио је Нешић.

Према његовим ријечима, поставља се питање зашто некоме у овом тренутку није одговарало да БиХ направи одлучујући искорак ка потписивању споразума са Фронтексом, што су прије свега зауставили бошњачки политичари.

"Шта се крије иза тога, шта је намјера и зашто бошњачки политичари заустављају европски пут БиХ? То је питање на које ће морати да одговоре. Исто тако, мораће да одговоре и зашто угрожавају безбједност у БиХ и зашто спречавају да земља постане дио колективне европске безбједности“, истакао је Нешић за Срну.

Ухапшена четири мигранта: Пронађен арсенал оружја

Ухапшена четири мигранта: Пронађен арсенал оружја

Припадници Граничне полиције БиХ јуче су на подручју Доњег Свилаја ухапсили четири мигранта, те пронашли аутоматску пушку и два пиштоља са муницијом.

Пронађени су и привремено одузети пиштољи "берета" модел "70" непознатог серијског броја са оквиром и шест метака калибра 7,65 милиметара и "берета" непознатог модела и серијског броја са једним оквиром, те 10 метака калибра 380 ауто, саопштено је из Граничне полиције.

Гранична полиција пронашла је и аутоматску пушку "М70" са два оквира и 57 метака калибра 7,62 милиметра, као и мобилне телефоне са СИМ картицама и друге предмете важне за кривични поступак.

Пратите нас и путем Вибера