Србија

Нападнут српски свештеник у новосадском насељу Лиман

  • Извор: СРНА
  • 06.03.2024. 11:22

Свештеник Српске православне цркве (СПЦ) физички је нападнут у новосадском насељу Лиман, када га је ничим изазван на улици ударио непознати мушкарац, саопштила је Епархија бачка.

Напад се десио јуче у послијеподневним часовима.

"Напад је извршио за сада непознати мушкарац који је на улици, пред сведоцима, ничим изазван, ударио свештеника чији су иницијали Б.М. и затим се удаљио у непознатом правцу. Инцидент је пријављен новосадској полицији и у току је истрага", наводи се у саопштењу.

Из Епархије оцјењују да је "очигледно да је овај напад мотивисан свакодневним и све изражајнијим медијским походима на СПЦ, нарочито посљедњих мјесеци, када се на директном удару познате медијске антицрквене и антисрпске армаде поново нашла Епархија бачка и њена Црквена општина новосадска због мисијске дјелатности у српском народу, очигледно успјешне".


Метеоролози најавили снијег у БиХ - ево када стиже

Метеоролози најавили снијег у БиХ - ево када стиже

"Последњих дана су речени медији и њихови покровитељи свој говор мржње усмерили против жеље и иницијативе православних верника да се изгради спомен-храм Светих мученика бачких на Лиману, где више десетина хиљада верника немају своју парохијску цркву", напомиње се у саопштењу.

Ова потреба грађана Лимана је, оцјењује ова епархија, одмах злоупотријебљена и исполитизована да би се друштво у Србији додатно поларизовало и вратило у друштвени амбијент посљератних година, када су Црква, њено свештенство и вјерни народ били дискриминисани на сваком кораку, па чак и физички ликвидирани.

"Позивамо све друштвене чиниоце, а посебно политичке партије, медије и невладин сектор, да на овом примеру увиде свој део одговорности и да сви заједно као друштво учинимо све да се амбијент у којем живимо излечи и упристоји, јер ће, у супротном, долазити до све већих подела у друштву", истичу из Епархије бачке.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.