Док је путовао на КиМ

На прелазу Мердаре ухапшен још један Србин

  • Извор: Спутник Србија
  • 23.07.2024. 16:06

На административном прелазу Мердаре синоћ је ухапшен Саша З. (39) из Београда док је путовао на КиМ како би учествовао на Меморијалном фудбалском турниру у селу Старо Грацко код Липљана, уочи обиљежавања 25 година од масакра 14 српских жетелаца.

- Приведен је под изговором да је на друштвеним мрежама ширио садржај који се не допада властима у Приштини и критиковао такозвану ослободилачку војску Косова због чега му се на терет ставља наводно ширење расне и вјерске мржње - саопштила је Канцеларија за КиМ.

Из Канцеларије за КиМ наводе да, умјесто да Приштина и /премијер самопроглашеног Косова/ Аљбин Курти хапсе и процесуирају починиоце овог монструозног злочина над Србима, за који нико до дана данашњег није одговарао, они приводе Србина који се упутио да на спортском догађају ода пошту настрадалима.

Према њиховом саопштењу, ријеч је о турниру који се сваке године организује како би се одржао спомен на овај трагични догађај.

Додали су да му је одмах обезбијеђена бесплатна адвокатска помоћ, као и да се тренутно налази у полицијском задржавању од 48 часова.

Према њиховим наводима, док у Приштини величају терористу и зликовца Фатона Хајризија који је упуцао српског полицајца на дужности, док приштински функционери отворено пријете Србима, док убице Срба за бројне масовне и индивидуалне злочине на КиМ шетају слободно, Приштина приводи Србе због снимака на друштвеним мрежама.

- Очекујемо да се међународна заједница ангажује на овом случају и снагом ауторитета и мандатом мисија спријечи да Србин постане нова жртва режима у Приштини само зато што је исказао свој став и слободу говора - навели су из Канцеларије за КиМ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Револуција 1917 (Р)

    ''Револуција 1917 (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.