Dok je putovao na KiM

Na prelazu Merdare uhapšen još jedan Srbin

  • Izvor: Sputnik Srbija
  • 23.07.2024. 16:06

Na administrativnom prelazu Merdare sinoć je uhapšen Saša Z. (39) iz Beograda dok je putovao na KiM kako bi učestvovao na Memorijalnom fudbalskom turniru u selu Staro Gracko kod Lipljana, uoči obilježavanja 25 godina od masakra 14 srpskih žetelaca.

- Priveden je pod izgovorom da je na društvenim mrežama širio sadržaj koji se ne dopada vlastima u Prištini i kritikovao takozvanu oslobodilačku vojsku Kosova zbog čega mu se na teret stavlja navodno širenje rasne i vjerske mržnje - saopštila je Kancelarija za KiM.

Iz Kancelarije za KiM navode da, umjesto da Priština i /premijer samoproglašenog Kosova/ Aljbin Kurti hapse i procesuiraju počinioce ovog monstruoznog zločina nad Srbima, za koji niko do dana današnjeg nije odgovarao, oni privode Srbina koji se uputio da na sportskom događaju oda poštu nastradalima.

Prema njihovom saopštenju, riječ je o turniru koji se svake godine organizuje kako bi se održao spomen na ovaj tragični događaj.

Dodali su da mu je odmah obezbijeđena besplatna advokatska pomoć, kao i da se trenutno nalazi u policijskom zadržavanju od 48 časova.

Prema njihovim navodima, dok u Prištini veličaju teroristu i zlikovca Fatona Hajrizija koji je upucao srpskog policajca na dužnosti, dok prištinski funkcioneri otvoreno prijete Srbima, dok ubice Srba za brojne masovne i individualne zločine na KiM šetaju slobodno, Priština privodi Srbe zbog snimaka na društvenim mrežama.

- Očekujemo da se međunarodna zajednica angažuje na ovom slučaju i snagom autoriteta i mandatom misija spriječi da Srbin postane nova žrtva režima u Prištini samo zato što je iskazao svoj stav i slobodu govora - naveli su iz Kancelarije za KiM.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Revolucija 1917 (R)

    ''Revolucija 1917 (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.