U kući mu pronašali arsenal oružja

Muškarac pijan šakom udario u glavu policajca

  • 18.04.2020. 12:22

U noći sa četvrtka na petak u prostorijama Policijske stanice Trnovo dogodio se incident, nakon što je B. D. iz Trnova šakom udario policajca.

Kako je potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, sve je počelo u četvrtak u 23.45 časa u prostorijama PS Tinovo, gdje je samoinicijativno pristupio B. D., koji je bio u vidno alkoholisanom stanju sa povredom na glavi. Prema njegovim tvrdnjama, pretukle su ga nepoznate osobe, piše Avaz.

Tokom obavljanja razgovora sa B. D. prvo ispoljio naročito drsko ponašanje prema policajcima, a u jednom trenutku je fitički napao policajca udarivši ga stisnutom pesnicom u glavu. Policajci su spriječili dalji napad na policajca te su uz upotrebi sile i sresdstava za vezivanje stavili nasilnika pod kontrolu.

Alkotestiranjem utvrđeno je da je B. D. imao 1,69 promila alkohola u krvi. Tu nije bio kraj priče. Policajci su odmah o svemu telefonom obavijestili dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, koji dao usmenu saglasnost za pretres kuće i pratećih objekata nasilnika. Tokom pretresa, koji je obavljen u petak, policajci su pronašli osam ručnih bombi, automatsku pušku, pet okvira za automatsku pušku, prepravljenu pušku sa skraćenom cijevi, mehanizam za okidanje sa podrezanom cijevi, jednu drvenu oblogu s drvenim kundakom i 886 metaka različitog kalibra. Radi se o oružju koje građanima nije dozvoljeno držati.

Policajci su pronašli i lovačku pušku, kalibra 30,06 milimetara sa optičkim nišanom, pištolj kalibra 7,65 milimetara, 18 metaka kalibra 30,06 milimetara, a za koje je posjedovao odobrenje.

Tako se B. D., osim za napad službenu osobu u vršenju poslova bezbjednosti, sumnjiči i za nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Nakon završene kriminalističke obrade, B. D. je pušten na slobodu.

  • 20:30 Револуција 1917

    'Револуција 1917

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм