Организовани криминал

МУП Српске се огласио о акцији ”Спартакус”

Више особа ухапшено је у акцији ”Спартакус” коју спроводи Управа за организовани и тешки криминалитет под надзором Тужилаштва БиХ, саопштио је МУП Републике Српске.

Како наводе ухапшене особе се доводе у везу са извршењем кривичних дјела из области организованог криминала.

”Наведене активности се реализују на подручју Бањалуке, Источног Сарајева и Зворника, ради проналаска предмета и трагова који се доводе у везу са организованом криминалном групом која je дужи временски период на подручу више градова у Републици Српској и БиХ, извршила кривична дјела организовани криминал у вези са неовлаштеним прометом опојних дрога, прање новца, помоћ извршиоцу послије извршеног кривичног дјела и фалсификоване исправе”, саопштио је МУП Српске.

Акција ”Спартакус”: Ухапшена група сарађивала са Зворничанином који се налази у затвору у Белгији

Акција ”Спартакус”: Ухапшена група сарађивала са Зворничанином који се налази у затвору у Белгији

Додају да се у предмету користе докази и сазнања прибављена декрипцијом апликација Скај и Аном.

Као што је АТВ писао у акцији је, између осталих, ухапшен познати бањалучки адвокат Драган Ступар. Како сазнајемо сви ухапшени се доводе у везу са Бојаном Раонићем из Зворника, који у Белгији издржава затворску казну због организованог криминала и трговине наркотицима. Раонића је и Суд БиХ правоснажно осудио на пет година затвора због кривичних дјела фалсификовање исправе и овјеравање неистинитог садржаја, али није одлежао ни дана јер је у међувремену ухапшен у Белгији.

Ступар ухапшен у акцији

Ступар ухапшен у акцији "Спартакус", хапшења и у Зворнику и Источном Сарајеву



Пратите нас и путем Вибера

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: 1992 (16+)

    ''Серија: 1992 (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 00:05 Ноћни програм

    Ноћни програм