Organizovani kriminal

MUP Srpske se oglasio o akciji ”Spartakus”

Više osoba uhapšeno je u akciji ”Spartakus” koju sprovodi Uprava za organizovani i teški kriminalitet pod nadzorom Tužilaštva BiH, saopštio je MUP Republike Srpske.

Kako navode uhapšene osobe se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti organizovanog kriminala.

”Navedene aktivnosti se realizuju na području Banjaluke, Istočnog Sarajeva i Zvornika, radi pronalaska predmeta i tragova koji se dovode u vezu sa organizovanom kriminalnom grupom koja je duži vremenski period na područu više gradova u Republici Srpskoj i BiH, izvršila krivična djela organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenim prometom opojnih droga, pranje novca, pomoć izvršiocu poslije izvršenog krivičnog djela i falsifikovane isprave”, saopštio je MUP Srpske.

Akcija ”Spartakus”: Uhapšena grupa sarađivala sa Zvorničaninom koji se nalazi u zatvoru u Belgiji

Akcija ”Spartakus”: Uhapšena grupa sarađivala sa Zvorničaninom koji se nalazi u zatvoru u Belgiji

Dodaju da se u predmetu koriste dokazi i saznanja pribavljena dekripcijom aplikacija Skaj i Anom.

Kao što je ATV pisao u akciji je, između ostalih, uhapšen poznati banjalučki advokat Dragan Stupar. Kako saznajemo svi uhapšeni se dovode u vezu sa Bojanom Raonićem iz Zvornika, koji u Belgiji izdržava zatvorsku kaznu zbog organizovanog kriminala i trgovine narkoticima. Raonića je i Sud BiH pravosnažno osudio na pet godina zatvora zbog krivičnih djela falsifikovanje isprave i ovjeravanje neistinitog sadržaja, ali nije odležao ni dana jer je u međuvremenu uhapšen u Belgiji.

Stupar uhapšen u akciji

Stupar uhapšen u akciji "Spartakus", hapšenja i u Zvorniku i Istočnom Sarajevu



Pratite nas i putem Vibera