Туга у БиХ

МУП објавио детаље стравичне несреће у којој је живот изгубило четворо младих људи

  • Извор: Аваз
  • 11.10.2024. 12:19

Из МУП Зеничко-добојског кантона данас су саопштили детаље стравичне несреће код Високом у којој су погинули Бранка Дуспер и Армин Пушчуловић из Кисељака те Амина Кардаш и Сарах Савић из Високог.

Из Зеничко-добојског кантона је обавијештен од стране дежурног службеника Полицијске станице Високо да је у мјесту Бузић Махала, Град Високо, пронађено лице Б.М., рођено 2002. године, из Високог, које је имало видне тјелесне повреде и са којим је било тешко остварити комуникацију, након чега је превезено у Кантоналну болницу Зеница ради указивања медицинске помоћи – навели су из полиције.

Угашена четири млада живота у БиХ - Народ се опрашта од настрадалих у тешкој несрећи

Угашена четири млада живота у БиХ - Народ се опрашта од настрадалих у тешкој несрећи

Током ноћи, тачније у 3.30 сати, из Кантоналне болнице Зеница је потврђено да је повријеђена особа задобила теже тјелесне повреде и да се приликом медицинске обраде особа дошло до података да се наведена особа, заједно са још 3, кретала у возилу регионалним путем и да је у мјесту Добриње дошло до слијетања возила у ријеку Босну.

Одмах након запримљених информација, на лице мјеста су упућени полицијски службеници који су на локацији у мјесту Добриње уочили трагове који су указивали на трагове слијетања возила.

По наредби полицијског комесара Управе полиције Министарства унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона, одмах су ангажовани тимови Специјалне полицијске јединице, те је формирана увиђајна екипа Сектора криминалистичке полиције која је заједно са дежурним кантоналним тужиоцем изашла на лице мјеста ради вршења увиђајних радњи, преноси Аваз.

Обдукција тијела

– Након што је у кориту ријеке Босне уочено возило, приступило се извлачењу истог, којом приликом је потврђено да се у возилу налазе 4 тијела. Извршен је увиђај којим је непосредно руководио дежурни тужилац Кантоналног тужилаштва Зеничко-добојског кантона, по чијем налогу је јуче, у 18 сати, у Просектури Кантоналне болнице Зеница, извршена обдукција тијела смртно страдалих, те је извршена и идентификација смртно страдалих лица. Како је потврђено, ради се о лицима: Б.Д., рођена 2003. године, из Кисељака, А.П., рођен 1996. године, из Кисељака, С.С., рођена 2004. године, из Високог, и А.К. рођена 2002. године, из Високог - навели су из МУП ЗДК.

Дијелови расути по путу - Незгода на брзој цести Бањалука - Лакташи

Дијелови расути по путу - Незгода на брзој цести Бањалука - Лакташи

Службеници Сектора криминалистичке полиције настављају са предузимањем свих потребних мјера и радњи на документовању ове саобраћајне несреће, у складу са наредбама и упутствима дежурног тужиоца Кантоналног тужилаштва Зеничко-добојског кантона.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Енерго клуб

    Гдје на једном мјесту добити информације из енергетике, како глобалне, а тако и домаће? Наш нови формат ‘Енерго клуб’ пружиће вам релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.