Tuga u BiH

MUP objavio detalje stravične nesreće u kojoj je život izgubilo četvoro mladih ljudi

  • Izvor: Avaz
  • 11.10.2024. 12:19

Iz MUP Zeničko-dobojskog kantona danas su saopštili detalje stravične nesreće kod Visokom u kojoj su poginuli Branka Dusper i Armin Puščulović iz Kiseljaka te Amina Kardaš i Sarah Savić iz Visokog.

Iz Zeničko-dobojskog kantona je obaviješten od strane dežurnog službenika Policijske stanice Visoko da je u mjestu Buzić Mahala, Grad Visoko, pronađeno lice B.M., rođeno 2002. godine, iz Visokog, koje je imalo vidne tjelesne povrede i sa kojim je bilo teško ostvariti komunikaciju, nakon čega je prevezeno u Kantonalnu bolnicu Zenica radi ukazivanja medicinske pomoći – naveli su iz policije.

Ugašena četiri mlada života u BiH - Narod se oprašta od nastradalih u teškoj nesreći

Ugašena četiri mlada života u BiH - Narod se oprašta od nastradalih u teškoj nesreći

Tokom noći, tačnije u 3.30 sati, iz Kantonalne bolnice Zenica je potvrđeno da je povrijeđena osoba zadobila teže tjelesne povrede i da se prilikom medicinske obrade osoba došlo do podataka da se navedena osoba, zajedno sa još 3, kretala u vozilu regionalnim putem i da je u mjestu Dobrinje došlo do slijetanja vozila u rijeku Bosnu.

Odmah nakon zaprimljenih informacija, na lice mjesta su upućeni policijski službenici koji su na lokaciji u mjestu Dobrinje uočili tragove koji su ukazivali na tragove slijetanja vozila.

Po naredbi policijskog komesara Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, odmah su angažovani timovi Specijalne policijske jedinice, te je formirana uviđajna ekipa Sektora kriminalističke policije koja je zajedno sa dežurnim kantonalnim tužiocem izašla na lice mjesta radi vršenja uviđajnih radnji, prenosi Avaz.

Obdukcija tijela

– Nakon što je u koritu rijeke Bosne uočeno vozilo, pristupilo se izvlačenju istog, kojom prilikom je potvrđeno da se u vozilu nalaze 4 tijela. Izvršen je uviđaj kojim je neposredno rukovodio dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, po čijem nalogu je juče, u 18 sati, u Prosekturi Kantonalne bolnice Zenica, izvršena obdukcija tijela smrtno stradalih, te je izvršena i identifikacija smrtno stradalih lica. Kako je potvrđeno, radi se o licima: B.D., rođena 2003. godine, iz Kiseljaka, A.P., rođen 1996. godine, iz Kiseljaka, S.S., rođena 2004. godine, iz Visokog, i A.K. rođena 2002. godine, iz Visokog - naveli su iz MUP ZDK.

Dijelovi rasuti po putu - Nezgoda na brzoj cesti Banjaluka - Laktaši

Dijelovi rasuti po putu - Nezgoda na brzoj cesti Banjaluka - Laktaši

Službenici Sektora kriminalističke policije nastavljaju sa preduzimanjem svih potrebnih mjera i radnji na dokumentovanju ove saobraćajne nesreće, u skladu sa naredbama i uputstvima dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Pratite nas i putem Vibera

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Еnergo klub

    Gdje na jednom mjestu dobiti informacije iz energetike, kako globalne, a tako i domaće? Naš novi format ‘Еnergo klub’ pružiće vam relevantne aktuelnosti iz oblasti proizvodnje električne energije.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.