Скочили са солитера

"Мој задатак је извршен": Стравичне поруке у кући у којој су родитељи убили два сина

  • Извор: Информер
  • 05.03.2024. 13:02

Сотоно, мој задатак је извршен... Напуштам овај свијет... Ово је Лав П. С. (25) из Петроварадина записао у свеску прије него што је у петак са супругом Мартином (23) скочио у смрт са солитера, а претходно отровао синове старе три и једну годину, па тијела прекрио бијелим чаршафом.

Да је ријеч о застрашујућем секташком породичном злочину сазнало се тек након што су Лав и Мартина у петак око 22 сата скочили са крова солитера у новосадском насељу Лиман. Пошто код себе нису имали документа, услиједила је идентификација на основу отисака прстију, послије чега је патрола полиције, у суботу око 17 сати ушла у изнајмљену кућу у Петроварадину, гдје су живјели, и тамо затекли трауматичан призор, који сасвим сигурно никада неће заборавити.

Како пише Информер, тијела несрећних малишана пронађена су на кревету, односно каучу, а на зидовима у кући били су исцртани древни египатски симболи "анкх", који симболизују "вјечни живот" и изгледају као крст са "дршком".

Сектолог објаснио могуће значење симбола на кући у којој су нађена тијела дјеце

Сектолог објаснио могуће значење симбола на кући у којој су нађена тијела дјеце

"Даљим претресом куће, у фиокама и у једном орману, откривене су свеске са тврдим повезом, гдје је Лав писао неке биљешке о загробном и вјечном животу, изолацији од читавог овоземаљског свијета, цртао сатанистичке и друге симболе, при чему се директно обраћао ђаволу. Између осталог, записао је поруку Сатани да је његов задатак завршен и да иде са овог свијета, што је највјероватније урадио пред сами крвави пир. Све ове поруке указују на то да је нека опасна секта потпуно помрачила ум и Лаву и Мартини, па су у оквиру неког језивог обреда дигли руку и на дјецу и на себе“, објаснио је извор.

Саговорник открива и да су се Лав и Мартина прије тачно пет година потпуно изоловали и од породице и од пријатеља и сарадника, што је карактеристично за оне који "утону" у секту.

"Лав је из Београда, а Мартина из Бачког Петровца. Инспектори су у разговору са њиховим родитељима сазнали да они нису имали никакав контакт с њима од када су се Лав и Мартина упознали и вјенчали, и нису знали да су им дјеца опседнута ђаволом. Веома тешко им је пало сазнање да су остали и без дјеце и без унучића“, рекао је извор.

Пријатељи Мартинине породице из Бачког Петровца казали су да је она, прије брака са Лавом, била потпуно нормална дјевојка и веома привржена породици.

"Од кад се удала за Лава прекинула је сваки контакт са рођацима и пријатељима, измијенила је лични опис. Родитељи су покушавали да је поврате, али безуспјешно“, каже саговорница.

Раније била "нормална"

Подсјетимо, Лав и Мартина нису имали налоге ни на једној друштвеној мрежи, што није својствено младим људима попут њих, а у кући нису имали чак ни ТВ. Носили су само црну гардеробу, а у дворишту куће у Петроварадину остао је њихов црни веш на сушилици. Комшије су откриле да су се Лав и Мартина доселили у њихов крај прије двије или три године и да су били прилично чудни, поготово Лав.

"Ни са ким нису комуницирали и нико не зна од чега су живели. Мартина је дјеловала као обична дјевојка, иако се ни са ким није дружила, а Лав се чак ни у пролазу није јављао, не би ни погледао комшије. Сваког јутра је рано излазио из куће, у црној гардероби, са ранцем на леђима. Ријетко су им свраћали гости, не знам ко су ти људи“, испричала је комшиница.

Дјед и баба нису знали за млађег унука?!

Мартинини родитељи су у полицији рекли да већ пет година немају контакт са кћерком. Казали су и да су чули да се она прије три године први пут породила, али да нису знали да је прије годину дана добила још једног сина. Иначе, старији Мартинин син зове се Арос, што наводно значи уплив, спајање, ушће или улазак, док је млађи син Ехос добио име по моделу старог црквеног пјевања.

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.