Потврђена казна

Милица Диљевић признала кривицу: За убиство партнера четири и по године затвора!

  • Извор: Глас Српске
  • 13.06.2024. 16:32

Милица Диљевић (31) из Бањалуке, признала је убиство свог бившег партнера Звонимира Стефановића званог Швабо (53) и пристала да буде осуђена на четири и по године затвора.

Ова казна предвиђена је у споразуму о признању кривице који је она закључила са бањалучким Окружном тужилаштвом. Диљевићевој се на терет ставља да је убиство починила у стању битно смањене урачунљивости. 

Споразум је представљен у бањалучком Окружном суду на почетку суђења, а вијеће којим је предсједавао судија Драган Улетиловић га је  прихватило. Пресуда оптуженој биће изречена уторак 18. јуна.

Тужилац Татјана Нинковић казала је да је приликом договора о казни у обзир узето признање оптужене и њена неосуђиваност.

- Она је од почетка признала убиство те истакла да се каје. Дјело је починила у стању смањене урачунљивости и сматрамо да  ће се предложеном казном постићи сврха кажњавања - рекла је Нинковићева.

Она је затражила да Суд након објаве пресуде оптуженој продужи притвор.

Бранилац оптужене Мирко Дабић истакао је да сматра да је казна адекватна.

- Овдје имамо велики допринос жртве који је чинио насиље над оптуженом.  Признање и чињеница да је кој клијент трпила насиље и да је дјело починила у стању битно смањене урачунљивости су околности на основу којих се може ублажити казна па је смо пристали на четири и по године затвора - рекао је Дабић.

Диљевићева се придружила излагању адвоката и тужиоца и истакла да жели да  иде на издржавање казне прије правоснажности пресуде.

Према оптужници Диљевићева је Стефановића усмртила 4. фебруара ове гоине у стану на осмом спрату зграде  у Београдској улици у Бањалуци. Диљевићев је ту живјела као подстанар, а са њом је кобног дана био Стефановић. Како стоји у оптужници   убиству је претходила свађа, а потом и физички сукоб између оптужене и жртве. 

Наводи се да је том приликом са стола узела нож оштрице дужине 12 центиметар и Стефановића убола у предјелу десне стране грудног коша те му је нанијела тешке и по живот опасне повреде. Стефановић је преминуо на мјесту злочина.

- Оптужена  је била свјесна да ће проузроковати смрт оштећено - стоји у оптужници.

Наглашава се да је Диљевићева у вријеме убиства била у стању битно смањене урачунљивости усљед емоционално-нестабилног поремећаја личности и дугогодишње употребе алкохола и злоупотребе других психоактивних супстанци. 

Према информацијама из истраге Диљевићева је Стефановића ножем погодила директно у срце.

ТРОШКОВИ

Према споразуму оптужена Милица Диљевић дужна је да надокнади трошкове кривичног поступка од 13805 КМ. Породица убијеног Звонимира Стефановића није тражила одштету. 

Адвокат  Мирко Дабић најавио је да ће тражити да се оптужена ослободи трошкова који су енормно високи јер није запослена и нема имовине, пише Глас Српске.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Документарни програм

    ''Документарни програм

  • 13:10 Емисија: Народ прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.