Нарушени односи

Мазалица бацио бомбу на комшију, оптужен за покушај убиства

Окружни суд у Приједору потврдио је оптужницу против Жељка Мазалице (57) из мјеста Осредак код Крупе на Уни којом се терети за покушај убиства комшије Милорада Мазалице (63), на кога је бацио бомбу, те за недозвољено посједовање оружја.

Злочин се догодио 15. марта ове године, а у оптужници се наводи да је Жељко приликом напада био под дејством алкохола.

”Носећи са собом бомбу и нож на преклоп оптужени је дошао до оштећеног који је на њиви водио овце са испаше. Због раније нарушених односа обратио му се ријечима: ”Овдје се не смије галамити, овдје сам ја главни. Потом је прескочио ограду и дошао на посјед оштећеног којем је пришао, носећи бомбу у руци”, наводи се у оптужници.

Додаје се да је поново упутио пријетњу Милораду, наводећи да ће активирати бомбу ријечима: ”Сад си готово, сад ћемо ријешити. Сад ћу је бацити, убићу и тебе и овце”. Оштећени му је одговорио да га то не интересује, те се окренуо од њега и удаљио се око 30 метара.

”У намјери да га лиши живота осумњичени Жељко је активирао бомбу и бацио је у правцу Милорада. На 10 метара удаљености од оштећеног дошло је до експлозије, при чему су гелери погодили Милорада у предјелу лица и стомака”, пише у оптужници.

Комшији бацио бомбу на њиву, гелери га погодили у лице и стомак

Комшији бацио бомбу на њиву, гелери га погодили у лице и стомак

Другом тачком Жељко се терети да је у свом посједу, у породичној кући, неовлаштено држао пет ручних бомби, девет оквира за аутоматску пушку, 136 метака калибра 7,62 мм, пет пакета муниције са по 15 метака калибра 7,9 мм, 71 метак калибра 7,9 мм; аутоматска пушку М70, војни карабин М48, бајонет, кубура ручне израде; два оквира за аутоматску пушку М70; двије ручне бомбе М52...

Пратите нас и путем Вибера