Хрватска

Малољетник осумњичен за чак 57 кривичних дјела

  • Извор: Вечерњи.хр
  • 16.08.2024. 21:33

Малољетник је ухапшен на задарском подручју због сумње да је починио чак 57 кривичних дјела, и то из домена имовинских деликата — тешка крађа и крађа, као и кривичних дјела из области живота и тијела, као и опште сигурности.

Готово сва имовинска кривична дјела почињена су на Виру у претходном периоду од почетка године, велики дио у априлу, јуну и јулу на штету већине хрватских држављана, док су објекти напада биле куће, викендице, продавнице, аутомобили, чамци, моторна возила, бицикли, мотоцикли, као и њихов новац и друге драгоцјености.

Наиме, сумња се да је малољетни хрватски држављанин у наведеном периоду починио 30 кривичних дела крађе и 24 тешке крађе у циљу прибављања противправне имовинске користи, а власницима је причињена материјална штета која се процјењује на више од 65.000 евра. Нека од имовинских деликата извршио је у друштву других малољетника и дјеце.

Милић: Исплата пензија редовна упркос економском и финансијском рату који се води против Српске

Милић: Исплата пензија редовна упркос економском и финансијском рату који се води против Српске

Даље, осумњичен је да је извршио кривично дјело довођење у опасност живота и имовине опште опасном радњом или средством у јануару на Виру, када је 22./23. јануара провалио у кућу у власништву хрватског држављанина, гдје је послије провале намјерно изазвао пожар. Том приликом на кући је причињена материјална штета од преко 150.000 евра.

Такође се сумњичи да је починио кривично дјело тешка тјелесна повреда у покушају 5. августа на Виру у ноћним сатима, када је физички напао и лакше повредио 19-годишњег хрватског држављанина, а да је 8. августа и физички напао још једну малољетну особу у ноћним сатима, коју је лакше повредио.

По обављеном криминалистичком истраживању, осумњичени малолетник је предат притворском надзорнику ПУ задарске, док је кривична пријава достављена надлежном државном тужилаштву.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: