Hrvatska

Maloljetnik osumnjičen za čak 57 krivičnih djela

  • Izvor: Večernji.hr
  • 16.08.2024. 21:33

Maloljetnik je uhapšen na zadarskom području zbog sumnje da je počinio čak 57 krivičnih djela, i to iz domena imovinskih delikata — teška krađa i krađa, kao i krivičnih djela iz oblasti života i tijela, kao i opšte sigurnosti.

Gotovo sva imovinska krivična djela počinjena su na Viru u prethodnom periodu od početka godine, veliki dio u aprilu, junu i julu na štetu većine hrvatskih državljana, dok su objekti napada bile kuće, vikendice, prodavnice, automobili, čamci, motorna vozila, bicikli, motocikli, kao i njihov novac i druge dragocjenosti.

Naime, sumnja se da je maloljetni hrvatski državljanin u navedenom periodu počinio 30 krivičnih dela krađe i 24 teške krađe u cilju pribavljanja protivpravne imovinske koristi, a vlasnicima je pričinjena materijalna šteta koja se procjenjuje na više od 65.000 evra. Neka od imovinskih delikata izvršio je u društvu drugih maloljetnika i djece.

Milić: Isplata penzija redovna uprkos ekonomskom i finansijskom ratu koji se vodi protiv Srpske

Milić: Isplata penzija redovna uprkos ekonomskom i finansijskom ratu koji se vodi protiv Srpske

Dalje, osumnjičen je da je izvršio krivično djelo dovođenje u opasnost života i imovine opšte opasnom radnjom ili sredstvom u januaru na Viru, kada je 22./23. januara provalio u kuću u vlasništvu hrvatskog državljanina, gdje je poslije provale namjerno izazvao požar. Tom prilikom na kući je pričinjena materijalna šteta od preko 150.000 evra.

Takođe se sumnjiči da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda u pokušaju 5. avgusta na Viru u noćnim satima, kada je fizički napao i lakše povredio 19-godišnjeg hrvatskog državljanina, a da je 8. avgusta i fizički napao još jednu maloljetnu osobu u noćnim satima, koju je lakše povredio.

Po obavljenom kriminalističkom istraživanju, osumnjičeni maloletnik je predat pritvorskom nadzorniku PU zadarske, dok je krivična prijava dostavljena nadležnom državnom tužilaštvu.

Pratite nas i putem Vibera