Tužilaštvo BiH

Lučić uhapšen u predmetu visoke korupcije, oštećen budžet BiH

  • Извор: АТВ
  • 06.12.2022. 11:08

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH uhapšen je u predmetu visoke korupcije i osumnjičen je za krivično djelo zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, povezano sa više koruptivnih krivičnih djela kojima je nanesena šteta budžetskim sredstvima BiH, a ostvarena je nezakonita imovinska korist za osumnjičenog i njemu bliske i povezane osobe, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Akcija hapšenja Lučića je provedena po nalogu tužiteljke iz Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju policijski službenici SIPA-e, uz asistenciju MUP-a Republike Srpske.

Uporedo sa lišenjem slobode vrše se pretresi uredskih prostorija, mjesta boravka osumnjičenog, kao i drugih objekata, u cilju pronalaska dokaza o izvršenim krivičnim djelima.

“Tokom rada na predmetu prikupljeni su dokazi da je osumnjičeni vršio grube zloupotrebe u oblasti trošenja sredstava namijenjenih za reprezentaciju, nezakonito servisirao vozila kod neovlaštenih osoba, vršio zoupotrebe pri zapošljavanju, kao i niz drugih nezakonitosti koje su obuhvaćene istragom”, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Tužilac i istražilac Tužilaštva BiH koordiniraju aktivnosti policijskih organa i određuju dalje istražne aktivnosti koje će se preduzeti.

Osumnjičeni će u zakonskom roku, u pratnji SIPA-e, biti predat postupajućoj tužiteljki koja će nakon ispitivanja osumnjičenog donijeti odluku o daljim aktivnostima.


POVEZANE VIJESTI:


  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина