Kod Zvečana

Kurtijevi specijalci upali u magacine sa robom

  • Извор: АТВ
  • 12.05.2023. 22:12

Više desetina Kurtijevih naoružanih specijalaca upalo je danas popodne u tri magacina sa robom u mjestu Dolјane nadomak Zvečana, saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

Kako je navedeno, oni su upali u magacine pod izgovorom potrage za nelegalnom robom, a sa jednim jedinim pravim cilјem - “da isprovociraju neodmjerenu reakciju Srba i optuže ih za tenzije na terenu”.

"Najnovija demonstracija sile Kurtijevog represivnog aparata nedvosmisleno razotkriva njegovu namjeru da se izazove destabilizacija širih razmjera, sa cilјem da proces normalizacije odnosa sa Beogradom bude srušen, a obaveze koje je Priština preuzela u njegovom dosadašnjem toku budu poništene”, navedeno je u saopštenju.

Ko je Emina Rogo i šta su otkrile poruke putem Skaj aplikacije?

Ko je Emina Rogo i šta su otkrile poruke putem Skaj aplikacije?

Kako kažu iz Kancelarije, upad naoružanih “prištinskih okupatora sa desetinama dugih cijevi u magacin kod Zvečana, juriš na robu od koje brojne porodice žive, jeste ništa drugo do podizanje temperature pred novu rundu dijaloga u Briselu”.

“Zbog toga je važno da su Srbi po ko zna koji put sačuvali mir i prisebnost i nisu nasjeli na najnoviju Kurtijevu provokaciju, koja je sračunata da izazove reakciju srpskog naroda. Beograd je taj koji mjesecima unazad gasi požare i smiruje strasti na Kosovu i Metohiji, kako bi se izbjeglo da grupa ekstremista i šovinista u Prištini cijeli region vrati u devedesete godine prošlog vijeka”, zaključeno je u saopštenju.

Pratite nas i putem Vibera!

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Лутрија РС, Лото

    Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

  • 20:10 Емисија: Прича се

    Политичка, дебатна емисија доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.