Suđenje u predmetu "Trezor"

Krunski svjedok tužilaštva ponovo će svjedočiti

  • 13.07.2018. 11:40

Milan Reljić, krunski svjedok Tužilaštva u suđenju za više organizovanih pljački u predmetu Trezor ponovo će svjedočiti u Okružnom sudu Banjaluka. 

Odlučilo je to Sudsko vijeće na prijedlog odbrane optuženih za krađu više od dva milliona maraka.

Predsjednik sudskog vijeća Snježana Kudrić prihvatila je da se ponovo sasluša Reljić, ali je odbila njihov zahtjev da ponovo svjedoči Dalibor Marić, koji je bio zaposlen u obezbjeđenju Komercijalne banke. 

Marić je učestvovao u krađi milion maraka, ali je sklopio sporazum sa Tužilaštvom i dobio imunitet. Ranije je na sudu ispričao ko je i kako učestvovao u pljački ove banke.

Na početku ročišta Republički tužilac Živana Bajić usprotivila sa saslušanju skoro svih svjedoka koje je predložila odbrana, smatrajući da su ranije saslušani i da nema potreba za novim svjedočenjem.

U ovom predmetu sudi se Siniši Straživuku, Jovici Karaću, Milošu Mrđanu, Tomislavu Kneževiću, Đorđu Ćulumu, Aljoši Galiću i Željki Pavloviću.

Prema optužnici Republičkog tužilaštva uhapšeni u „Trezoru" se sumnjiče da su počinili brojna teška razbojništva u periodu od 2008. do 2011. godine na području Banjaluke, Prijedora i Kneževa. U ovim razbojništvima odnijeli su više od dva miliona maraka, a najveći plijen su imali prilikom pljačke Komercijalne banke u centru Banjaluke, kada su odnijeli više od milion maraka.

Тагови:
  • 14:00 Филм (Р)

    '' Филм (Р)

  • 16:00 Серија: Ко те шиша (12+) (Р)

    ’Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет'.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:40 Тајне музеја

    'Тајне музеја

  • 17:00 Серија: Преко Атлантика (Р) (12+)

    ''Серија: Преко Атлантика (12+) (р)

  • 17:50 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином (Р)

    Путујте по свијету са Робертом Дацешином, јер ће вам се апетити за путовањем и свим бисерима које оно нуди сигурно повећати.