Насиље у породици

Кршио забрану приласка жртви, па добио нове забране и упозорење

  • Извор: АТВ
  • 05.08.2024. 14:44

Основни суд у Бањалуци изрекао је мјере забране за Д.Г. из Бањалуке, који је под истрагом због сумње да је починио кривично дјело насиље у породици над својом супругом.

Д.Г. је ухапшен 1. августа због, како је саопштила ПУ Бањалука, кршења заштитних мјера приласка жртви насиља у породици на удаљеност од 200 метара. Послије хапшења је спроведен у Окружно јавно тужилаштво у Бањалуци и тужилац је затражио да му се изрекну мјере забране.

”Након одржаног рочишта судија за претходни поступак Основног суда у Бањалуци је према осумњиченом Д.Г. изрекао мјере забране и то: забрану посјећивања куће, забрану састајања са оштећеном, као и да се једном недељно јавља у ПС Лауш са извјештајем о поштивању изречених мјера, као и мјера које су одраније на снази по рјешењу суда од 2. априла у прекршајном поступку”, наводе у Основном суду у Бањалуци.

Додају да је осумњичени Д.Г. упозорен да му суд може одредити притвор уколико прекрши изречене мјере забране.

Бањалучанин ухапшен због кршења мјере забране приласка жртви насиља у породици

Бањалучанин ухапшен због кршења мјере забране приласка жртви насиља у породици

”Изречена мјера може трајати док за то постоји потреба у току истраге, а најдуже до правоснажности пресуде ако му није изречена казна затвора, а најкасније до упућивања на издржавање казне. Контролу изречене мјере вршиће ПС Лауш”, истичу у бањалучком Основном суду.

Додају да ће надлежни судија свака два мјесеца испитивати оправданост изречених мјера.

Против Д.Г. је поднесена пријава тужилаштву због сумње да је у два наврата починио кривично дјело насиља у породици или породичној заједници, али и због тога што је три пута кршио заштитне мјере које му је изрекао Основни суд у Бањалуци.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Чаролије Републике Српске (Р)

    'Чаролије Републике Српске (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.