Nasilje u porodici

Kršio zabranu prilaska žrtvi, pa dobio nove zabrane i upozorenje

  • Izvor: ATV
  • 05.08.2024. 14:44

Osnovni sud u Banjaluci izrekao je mjere zabrane za D.G. iz Banjaluke, koji je pod istragom zbog sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici nad svojom suprugom.

D.G. je uhapšen 1. avgusta zbog, kako je saopštila PU Banjaluka, kršenja zaštitnih mjera prilaska žrtvi nasilja u porodici na udaljenost od 200 metara. Poslije hapšenja je sproveden u Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci i tužilac je zatražio da mu se izreknu mjere zabrane.

”Nakon održanog ročišta sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjaluci je prema osumnjičenom D.G. izrekao mjere zabrane i to: zabranu posjećivanja kuće, zabranu sastajanja sa oštećenom, kao i da se jednom nedeljno javlja u PS Lauš sa izvještajem o poštivanju izrečenih mjera, kao i mjera koje su odranije na snazi po rješenju suda od 2. aprila u prekršajnom postupku”, navode u Osnovnom sudu u Banjaluci.

Dodaju da je osumnjičeni D.G. upozoren da mu sud može odrediti pritvor ukoliko prekrši izrečene mjere zabrane.

Banjalučanin uhapšen zbog kršenja mjere zabrane prilaska žrtvi nasilja u porodici

Banjalučanin uhapšen zbog kršenja mjere zabrane prilaska žrtvi nasilja u porodici

”Izrečena mjera može trajati dok za to postoji potreba u toku istrage, a najduže do pravosnažnosti presude ako mu nije izrečena kazna zatvora, a najkasnije do upućivanja na izdržavanje kazne. Kontrolu izrečene mjere vršiće PS Lauš”, ističu u banjalučkom Osnovnom sudu.

Dodaju da će nadležni sudija svaka dva mjeseca ispitivati opravdanost izrečenih mjera.

Protiv D.G. je podnesena prijava tužilaštvu zbog sumnje da je u dva navrata počinio krivično djelo nasilja u porodici ili porodičnoj zajednici, ali i zbog toga što je tri puta kršio zaštitne mjere koje mu je izrekao Osnovni sud u Banjaluci.

Pratite nas i putem Vibera

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Čarolije Republike Srpske (R)

    'Čarolije Republike Srpske (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.