Nije bilo pucnjave

Kostrešević: Bijeljinac osumnjičen za organizovanje napada na Novitovića

  • Izvor: SRNA
  • 08.08.2024. 11:13

Dva lica iz Gradiške i lice iz Bijeljine uhapšena su u Gradišci jer se dovode u vezu sa jučerašnjim napadom na vršioca dužnosti direktora Šumskog gazdinstva "Drina" Srebrenica Milana Novitovića, izjavio je Srni direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević.

Kostrešević je pojasnio da se napad kvalifikuje kao nasilničko ponašanje, jer nije bilo upotrebe vatrenog oružja, te da je lice iz Bijeljine osumnjičeno da je organizator izvršenja ovog krivičnog djela, dok su lica iz Gradiške direktni izvršioci. 

"U toku je kriminalistička obrada ovih lica, vrše se pretresi na terenu i traže materijalni dokazi, nakon čega će uhapšeni biti predati u nadležnost Okružnog tužilaštva Banjaluka, koje će odlučiti o daljim mjerama prema njima", rekao je Kostrešević. 

On je napomenuo da nisu istinite objave pojedinih medija da je korišteno vatreno oružje ili da je oštećeno lice ranjeno i da je u bolnici. 

Еkskluzivno: Uhapšeni osumnjičeni za napad na Novitovića

Еkskluzivno: Uhapšeni osumnjičeni za napad na Novitovića

On je naveo da prve informacije kojima policija raspolaže ukazuju da nije bilo pucnjave u toku napada, ali da se istražuju informacije ko je posjedovao pištolj. 

"Oštećeno lice je izjavilo da su izvršioci sa bejzbol palicom i pištoljem razbili prozorsko staklo na vozilu, dok izvršioci negiraju te navode, te se vrše pretresi kako bismo utvrdili činjenice", rekao je Kostrešević. 

Kostrešević je istakao da su izvršioci napada uhapšeni u roku od šest časova, da su bili upotrijebljeni svi kapaciteti Policijske uprave Gradiška, te pohvalio brz i efikasan odgovor pripadnika ove uprave, krim-službe i jedinice Žandarmerije Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske. 

Milan Novitović napadnut na autoputu!

Milan Novitović napadnut na autoputu!

Srna nezvanično saznaje da su motivi napada neraščišćeni imovinski odnosi i dugovanja, kao i da će u toku dana biti saslušano još lica. 

Iz Policijske uprave Gradiška juče je saopšteno da su juče na izlazu sa auto-puta Gradiška-Banjaluka u gradiškom mjestu Berek nepoznata lica presrela putničko motorno vozilo kojim je upravljao muškarac sa inicijalima M.N. i oštetila vozilo.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:45 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 13:00 Serija: Istine i laži (12+)

    ''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Keto kuhinjica

    ''Keto kuhinjica

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.