ОЈТ Бањалука

Копрановићу предложен притвор, полицајца ударио шаком у главу

Окружно јавно тужилаштво Бањалука затражило је одређивање једномјесечног притвора Јеленку Копрановићу (50) осумњиченом за напад на полицајца Д.Р.

Копрановић, који има богат досије, ухапшен је јуче након што је испред кафића у центру Бањалуке шаком у главу ударио полицајца, који је био у пратњи радника Паук службе. Није се зауставио ни након хапшења, јер је приликом довођења у полицијску станицу пријетио двојици полицајаца.

У Тужилаштву наводе да је Копрановић осумњичен за спречавање службеног лица у вршењу службене радње. Све се одиграло јуче око два сата иза поноћи у улици Иве Лоле Рибара.

Уз високе мјере безбједности Сјеница спроведен у Тужилаштво

Уз високе мјере безбједности Сјеница спроведен у Тужилаштво

”Поводом санкционисања непрописно паркираних возила на ужем градском подручју, полицијски службеник МУП-а Републике Српске, оштећени Д.Р. је предузимао радње из своје надлежности ради уклањања непрописно паркираног возила у власништву осумњиченог. Након краће вербалне расправе са полицијским службеником и одбијања да поступи по наређењима, осумњичени је песницом задао тјелесну повреду оштећеном, те  му упутио пријетњу”, наводе у ОЈТ Бањалука.

Додају да је притвор предложен због постојања  нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће осумњичени поновити кривично дјело. О приједлогу ће одлучити Основни суд у Бањалуци.

Копрановићу ово није први овакав испад. Почетком новембра приведен је заједно са Аљошoм Галићем због пријетњи суграђанину. Наиме, и тада су непрописно паркирали аутомобил на тротоар испред кафића у улици Николе Пашић. Сугрђанин је кренуо да то пријави, па су му Копрановић и Галић упутили пријетње и убрзо побјегли. 

Бањалучки ”жестоки момци” ухапшени због пријетњи суграђанину

Бањалучки ”жестоки момци” ухапшени због пријетњи суграђанину

У јулу 2021. Копрановић је приведен након што је у ноћном клубу шаком у главу ударио комуналног полицајца и сломио му диоптријске наочале. 

Иначе, Копрановић се раније презивао Сјеница и више пута је хапшен и осуђиван због најтежих криквичних дјела, учешћа у тучама. Након једне од туча рањен је у Бањалуци у новембру 2011. године.

У иностранству је одлежао 13 година због убиства, док је 1993. у самоодбрани убио војног полицајца због чега је био осуђен на двије и по године затвора.

Пратите нас и путем Вибера