Има дебео досије

Ко је Никола Вавић на којег је синоћ пуцано?

  • Извор: Блиц
  • 27.09.2024. 10:47

Никола Вавић, један од вођа навијачке групе "Алкатраз", на кога је синоћ пуцано на Савском венцу, од раније је добро познат полицији. Више пута је био осуђиван.

Никола Вавић је полицијски досије себи "обезбиједио" још у тинејџерским данима. Прво његово хапшење догодило се 2008. године, када га је полиција привела због изазивања опште опасности, а годину дана касније завршио је на трогодишњој робији због диловања дроге.

Током издржавања казне против њега је покренут поступак, јер је у затворској ћелији пронађен мобилни телефон који му је, како су тада пренијели медији, обезбиједила једна затворска службеница за 500 евра. Иза решетака је провео три године, пише Блиц.

Ни двије године није прошло, а Никола се поново нашао у затворској ћелији и то због упуцавања на београдском сплаву "Блејвоч". Тешко је ранио једног припадника обезбјеђења, након чега су га његове колеге претукле. Ослобођен је оптужби 2015. године, јер је упуцани младић казао да "не зна" зашто би Вавић пуцао на њега, као и то да се не придружује гоњену.

Пуцњава у Београду: Сумња се да је мета био вођа навијача Партизана

Пуцњава у Београду: Сумња се да је мета био вођа навијача Партизана

Због инцидента из 2017. године, који се одиграо испред једног београдског сплава, Никола је 2018. осуђен на шест мјесеци кућног затвора уз наногицу. Он је тада, као што смо већ писали, насрнуо на младића и дјевојку јер му се није допала музика коју слушају.

„Шта слушате циганске песме, дебили?“, питао је тада бахати младић момка и дјевојку, а затим су Вавић и младић почели да се свађају и гуркају.

Како би спречила даљи инцидент, дјевојка је стала између њих двојице, окренута лицем ка Вавићу, а он је потом ударио толико јако да се несрећница срушила на под. Касније је установљено да јој је поломио лобању. Никола је признао кривицу и нагодио се са Тужилаштвом.

Синоћ је пуцано на Николу Вавића

Подсјетимо, синоћ је пуцано на Николу Вавића око 20:20 сати. О случају се огласио и потпредсједник Владе и министар унутрашњих послова Ивица Дачић.

Детаљи пуцњаве у Београду: Мушкарац ухваћен на мјесту напада са повредама

Детаљи пуцњаве у Београду: Мушкарац ухваћен на мјесту напада са повредама

"Синоћ око 20:20 часова, у Београду, у улици Славка Ћурувије, од стране грађана пријављена је употреба ватреног оружја. Изласком на лице мјеста, поред свог возила затечен је Никола Вавић са видљивим површинским огреботинама у пределу оба колена, који није хтио да сарађује са полицијским службеницима.

Обрадом ширег и ужег лица мјеста за сада је пронађена једна чаура од ватреног оружја НН марке и калибра, док је у дворишту стамбене зграде пронађен одбачен пиштољ НН марке и калибра“, наводи се у саопштењу.

Даљим прегледом лица мјеста испод путничког возила, које је у том тренутку користио Никола Вавић, пронађен је уређај за праћење и позиционирање. У току је разговор са станарима околних зграда, као и преглед видео материјала са безбједносних камера у циљу утврђивања детаља наведеног догађаја.

Шири се нова СМС превара, од грађана траже кућни број за доставу

Шири се нова СМС превара, од грађана траже кућни број за доставу

„Што се тиче медијских навода да се наводни извршилац забарикадирао у суседној згради у наведеној улици, извршене су провјере којом приликом је утврђено да је то дезинформација, јер је лице које је ушло у зграду Никола Вавић.

Такође, што се тиче навода да је испод аутомобила постављена експлозивна направа, утврђено је да је у питању ГПС уређај, а не експлозив“, изјавио је министар Дачић.

Пратите нас и путем Вибера