Убијен у масакру код Младеновца

''Кида инфузију и говори: Тата, нема ништа од мене'': Мајка открила Немањине посљедње ријечи

  • 22.08.2024. 17:18

Мајка Немање Стевановића, који је 4. маја прошле године убијен у масакру код Младеновца, први пут је данас, од када јој је син убијен испричала шта се догађало од када је сазнала за пуцњаву.

Она претходно није свједочила у тужилаштву, а данас је на суђењу Урошу Блажићу испричала детаље. У сузама, она је испричала потресне детаље, како је њен покојни син Немања Стевановић био жив када је дошла у Равни гај гдје се десио масакр.

Њено свједочење преносимо у потпуности:

"Дан као и сваки дан. Немања долази са посла и одлази преко пута да коси. Придружује му се Лазар, они ту завршавају тај посао. Улази, тушира се и каже сестри: 'Ја ћу да идем до Равног Гаја да средимо мало испред споменика', пошто су хтјели да прославе Ђурђевдан. А и покојни Марко је постао ујак, па су хтјели све да обиљеже. Он је отишао својим колима и рекао је Теодори, када тата дође узми ауто и дођи до Равног Гаја. Отишао је, Теодора је отишла послије неких 3, 4 сата. Муж и ја смо сједили. Он је заспао, ја сам гледала ТВ и у једном тренутку ми је зазвонио телефон негдје око 23.05, назвала ме је Марјана Стевановић, мајка од повријеђене Анђеле, рекла ми је: "Мирјана, дођи хитно, побили су нам дјецу".

Драма на суђењу Блажићу: Погледај ме, заклео сам се да ћу се осветити

Драма на суђењу Блажићу: Погледај ме, заклео сам се да ћу се осветити

Ја и муж смо истог момента кренули до врата, на вратима је био Милан, пок. Лазара отац, сјели смо у ауто и отишли. Тамо је био хаос. Доста полиције. Прво што сам видјела је Влада, Петров отац, који се удара по глави. Улазим у тај дио гдје је споменик и видим Ацу који у наручју држи дијете. И видим Немању како лежи. Прилазим му и хватам га за шаку, видим да је сломљена. Нигдје крви нигдје нисам видјела. Рекла сам му сине молим те, буди свјестан свега. Рекао ми је, 'хоћу мајка'. У том тренутку мени Марјана долази и каже нема нам женске дјеце. (плаче све вријеме).

Долази Хитна помоћ. Прије тога су мој муж и Милан ухватили Лазара и отишли до кола да га ставе у ауто да га возе у Хитну. Ја све вријеме зовем Теодору која је недоступна. Хитна убацује Немању у Хитну, он почиње да кида инфузију. Отац улази унутра и каже му: 'Немој сине, хоће да ти помогну, биће све у реду', он је одмахнуо руком и рекао му је: 'Нема тата ништа од мене'. У једном тренутку зовем брата мога јер ми је Марјана рекла да су Анђелу одвезли за Београд и кажем му да оде хитно у УЦ или Драгишу Мишовић да види да Теодора негдје није, не знајући шта се дешавало у Дубони.

Свједочио таксиста који је возио Уроша Блажића

Свједочио таксиста који је возио Уроша Блажића

Он одлази, мени звони телефон. Јавља ми се Теодора. Онако непрекидно: 'Је л добро Немања', ја кажем добро је, само је погођен у ногу. Муж ми је послије рекао да је имао 7 метака у себи. Ми нисмо имали ауто, јер је ауто којим је дошао Немања био паркиран уз сам споменик. Одвезли су нас до Дубоне. Налазимо Теодору. Враћамо се у Орашје, ту нам комшија даје ауто. Одлазимо у УЦ, тамо тек креће агонија. Нико ништа не говори. УЦ празан. Моје дијете је ушло свјесно у болницу, налазим му патику испред врата УЦ, узимам је и ништа. Прозивају нас једне по једне родитеље да нам саопште. То је то".

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:50 Серија: Ко те шиша

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 21:20 Новине (12+)

    ''Новине (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)

  • 23:05 Серија: Ред Рок (16+)

    ''Серија: Ред Рок (16+)

  • 23:50 Ноћни програм

    Ноћни програм