Излетио из жбуња и изрешетао фитнес инструкторку

Камере све снимиле: Седам година мистерије - ко је убио Теодору?

  • Извор: Телеграф
  • 19.11.2023. 13:37

Фитнес инструкторка Теодора Kаћански убијена је прије седам година, а њено убиство и даље је неразјашњено.

Сумња се да је она случајна жртва мафијашке ликвидације која је пошла наопако. Оперативна сазнања била су да је у младу Новосађанку смртоносне хице испалио Горан Цвијетић који је у затвору због других злочина.

Теодора је кобне вечери паркирала џип у Сомборској улици код броја осам, у насељу Телеп у Новом Саду, гдје је живјела са момком Ненадом Стевићем. Стевић је истрчао из аутомобила како би отишао да узме нешто из стана, а Теодора се тада премјестила са сувозачког на возачко мјесто.

Држали жену као робињу, тјерали је да проси за њих

Држали жену као робињу, тјерали је да проси за њих

Био је то моменат када је иу жбуња истрчао убица и кроз затамњена стакла из "тетејца" испалио неколико хитаца у дјевојку, а потом побјегао у правцу Булевара патријарха Павла.

Хици су Теодору погодили у врат, ноге и груди, а три дана касније је преминула у Kлиничком центру Војводине.

Прва сазнања у истрази указивала су на то да је дјевојка убијена грешком, да је права мета био њен момак, на чије је мјесто у џипу села, као и да иза те ликвидације стоји супарничка екипа. У прилог тој тези ишло је и то што је Стевић имао досије, за разлику од Теодоре.

Истражитељи су, у циљу раствјетљавања случаја, изузели снимке са надзорних камера из зграде у којој је Kаћански живјела са Стевићем. Ипак, кључни снимак није био довољно доброг квалитета. Лице убице није могло да се разазна. Убица се на снимку јесте назирао и видјело се нешто специфично - мушкарац је шепао на једну ногу, пише Телеграф.рс.

Пронађен осумњичени, али не и докази

Оперативна сазнања у кобинацији са тим снимком, полицију су одвела до Горана Цвијетића из Будисаве. Он је, као убица са видео снимка, шепао на једну ногу. С обзиром на то да оперативна сазнања и снимак лошег квалитета нису били довољни да Цвијетић буде лишен слободе, хапшења га је спасило то што на лицу мјеста нису пронађени његови ДНK трагови.

Полицајац учествовао у пљачки

Полицајац учествовао у пљачки

Мушкарац из Будисаве такође је оперативно довођен у везу и са рањавањем Ника Ускоковића, два мјесеца послије убиства Теодоре Kаћански. Наиме, на Ускоковића је пуцано 23. јануара 2017. у близини Основне школе "Ђура Даничич", а вјерује се да се и он, као и Теодора, грешком нашао на мети, јер је возио џип свог шурака Горана Kовачевића Горанца. Ни у том случају нису прикупљени материјални докази против њега, али јесу у друга два и то у покушају убиства Небојше Тубића Жапца, у башти пицерије "Александар" у Новом Саду 2012, у кога је пуцао из "шкорпиона" и један метак је жртву погодио у главу, а и приликом поставља експлозива под службени аутомобил Томислава Бокана, лидера Покрета Динара-Дрина-Дунав, оставио је своје биолошке трагове.

Због тих кривичних дјела, Цвијетић је осуђен на 18 година затвора. Да ли ће у наредном периоду "испливати" докази који ће Цвијетића смјестити у Солунску улицу тог 19. новембра 2016. или ће можда признати убиство дјевојке и на тај начин бар њеним најближима олакшати патњу, није познато.

Великом хуманитарцу потребна наша помоћ: Бранко бије битку против опаке болести

Великом хуманитарцу потребна наша помоћ: Бранко бије битку против опаке болести

Да је Цвијетић повезан са Теодориним убиством, као и покушајем ликвидације Ника Ускоковића, по свему судећи вјеровали су и Теодорин младић Ненад Стојић, Горан Kовачевић- Горанац, Владица Ракић и Божидар Боснић. Њих петорица су оптужени да су 22. маја 2017. отели Цвијетића, а почетку суђења у Вишем суду у Новом Саду изјавили да се не осјећају кривим, те да су извели "грађанско хапшење само како би га предали полицији".

Kовачевић је на суђењу остао при изјави коју је дао у тужилаштву, када је рекао да су Цвијетића ухватили на Детелинари, а да је потом он обавијестио Стевића о томе и рекао му да позове полицију. Цвијетић је, по његовим ријечима, покушао да побјегне, али су он, Ракић и Богдановић, успјели да га савладају и угурају у кола.

Објаснио је да "полицију није позвао јер је био у конфузији због свих пређашних догађаја, плашио се за своју породицу, јер је Цвијетић виђен код његове зграде".

Ево који доказ је био подметнут на суђењу Жарку Лаушевићу - Тома Фила открио

Ево који доказ је био подметнут на суђењу Жарку Лаушевићу - Тома Фила открио

У вези са истрагом убиства Теодоре Kаћански, у тужилаштву се истрага и даље води против непознатог учиниоца.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: