Izletio iz žbunja i izrešetao fitnes instruktorku

Kamere sve snimile: Sedam godina misterije - ko je ubio Teodoru?

  • Izvor: Telegraf
  • 19.11.2023. 13:37

Fitnes instruktorka Teodora Kaćanski ubijena je prije sedam godina, a njeno ubistvo i dalje je nerazjašnjeno.

Sumnja se da je ona slučajna žrtva mafijaške likvidacije koja je pošla naopako. Operativna saznanja bila su da je u mladu Novosađanku smrtonosne hice ispalio Goran Cvijetić koji je u zatvoru zbog drugih zločina.

Teodora je kobne večeri parkirala džip u Somborskoj ulici kod broja osam, u naselju Telep u Novom Sadu, gdje je živjela sa momkom Nenadom Stevićem. Stević je istrčao iz automobila kako bi otišao da uzme nešto iz stana, a Teodora se tada premjestila sa suvozačkog na vozačko mjesto.

Držali ženu kao robinju, tjerali je da prosi za njih

Držali ženu kao robinju, tjerali je da prosi za njih

Bio je to momenat kada je iu žbunja istrčao ubica i kroz zatamnjena stakla iz "tetejca" ispalio nekoliko hitaca u djevojku, a potom pobjegao u pravcu Bulevara patrijarha Pavla.

Hici su Teodoru pogodili u vrat, noge i grudi, a tri dana kasnije je preminula u Kliničkom centru Vojvodine.

Prva saznanja u istrazi ukazivala su na to da je djevojka ubijena greškom, da je prava meta bio njen momak, na čije je mjesto u džipu sela, kao i da iza te likvidacije stoji suparnička ekipa. U prilog toj tezi išlo je i to što je Stević imao dosije, za razliku od Teodore.

Istražitelji su, u cilju rastvjetljavanja slučaja, izuzeli snimke sa nadzornih kamera iz zgrade u kojoj je Kaćanski živjela sa Stevićem. Ipak, ključni snimak nije bio dovoljno dobrog kvaliteta. Lice ubice nije moglo da se razazna. Ubica se na snimku jeste nazirao i vidjelo se nešto specifično - muškarac je šepao na jednu nogu, piše Telegraf.rs.

Pronađen osumnjičeni, ali ne i dokazi

Operativna saznanja u kobinaciji sa tim snimkom, policiju su odvela do Gorana Cvijetića iz Budisave. On je, kao ubica sa video snimka, šepao na jednu nogu. S obzirom na to da operativna saznanja i snimak lošeg kvaliteta nisu bili dovoljni da Cvijetić bude lišen slobode, hapšenja ga je spasilo to što na licu mjesta nisu pronađeni njegovi DNK tragovi.

Policajac učestvovao u pljački

Policajac učestvovao u pljački

Muškarac iz Budisave takođe je operativno dovođen u vezu i sa ranjavanjem Nika Uskokovića, dva mjeseca poslije ubistva Teodore Kaćanski. Naime, na Uskokovića je pucano 23. januara 2017. u blizini Osnovne škole "Đura Daničič", a vjeruje se da se i on, kao i Teodora, greškom našao na meti, jer je vozio džip svog šuraka Gorana Kovačevića Goranca. Ni u tom slučaju nisu prikupljeni materijalni dokazi protiv njega, ali jesu u druga dva i to u pokušaju ubistva Nebojše Tubića Žapca, u bašti picerije "Aleksandar" u Novom Sadu 2012, u koga je pucao iz "škorpiona" i jedan metak je žrtvu pogodio u glavu, a i prilikom postavlja eksploziva pod službeni automobil Tomislava Bokana, lidera Pokreta Dinara-Drina-Dunav, ostavio je svoje biološke tragove.

Zbog tih krivičnih djela, Cvijetić je osuđen na 18 godina zatvora. Da li će u narednom periodu "isplivati" dokazi koji će Cvijetića smjestiti u Solunsku ulicu tog 19. novembra 2016. ili će možda priznati ubistvo djevojke i na taj način bar njenim najbližima olakšati patnju, nije poznato.

Velikom humanitarcu potrebna naša pomoć: Branko bije bitku protiv opake bolesti

Velikom humanitarcu potrebna naša pomoć: Branko bije bitku protiv opake bolesti

Da je Cvijetić povezan sa Teodorinim ubistvom, kao i pokušajem likvidacije Nika Uskokovića, po svemu sudeći vjerovali su i Teodorin mladić Nenad Stojić, Goran Kovačević- Goranac, Vladica Rakić i Božidar Bosnić. Njih petorica su optuženi da su 22. maja 2017. oteli Cvijetića, a početku suđenja u Višem sudu u Novom Sadu izjavili da se ne osjećaju krivim, te da su izveli "građansko hapšenje samo kako bi ga predali policiji".

Kovačević je na suđenju ostao pri izjavi koju je dao u tužilaštvu, kada je rekao da su Cvijetića uhvatili na Detelinari, a da je potom on obavijestio Stevića o tome i rekao mu da pozove policiju. Cvijetić je, po njegovim riječima, pokušao da pobjegne, ali su on, Rakić i Bogdanović, uspjeli da ga savladaju i uguraju u kola.

Objasnio je da "policiju nije pozvao jer je bio u konfuziji zbog svih pređašnih događaja, plašio se za svoju porodicu, jer je Cvijetić viđen kod njegove zgrade".

Еvo koji dokaz je bio podmetnut na suđenju Žarku Lauševiću - Toma Fila otkrio

Еvo koji dokaz je bio podmetnut na suđenju Žarku Lauševiću - Toma Fila otkrio

U vezi sa istragom ubistva Teodore Kaćanski, u tužilaštvu se istraga i dalje vodi protiv nepoznatog učinioca.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: