Мостар

Идентификовани и пронађени нападачи на дјечака у Баћевићима

  • Извор: СРНА
  • 26.08.2024. 16:14

Идентификовани су нападачи на дјечака у повратничком насељу Баћевићима код Мостара, изјавио је министар унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона Маријо Марић.

Марић је навео да су идентификовали три или четири особе, међу којима има и малољетних, те додао да су саслушани и да слиједи подношење прекршајних пријава надлежном суду.

- Према ономе што до сада знам, утврђено је да се догодио напад на једну малољетну особу којој је нанесен ударац - додао је Марић.

Министар је навео да се још ради на увезивању детаља да би се могло утврдили да ли овај чин има везе са лијепљењем наљепница које су изузете од женске особе која их је скидала.

- Притом није предата нити уочена ниједна наљепница са фашистичким симболима, како је првобитно описано. Нећу рећи да их није било, али нису предате полицији - рекао је Марић.

Он је истакао да је на догађај у Баћевићима, који је пријављен, полиција одмах реаговала, али га је, каже, забринуло то што је у медијима чуо да се у том селу чула рафална паљба, а да то нико није пријавио.

Поново страхују Срби у Мостару

Поново страхују Срби у Мостару

Према његовим ријечима, полиција сваком догађају приступа са високом озбиљношћу и опрезом, посебно када су у питању дјеца.

Сматра и да случајеви у Баћевићима и синоћ у Малом Пољу нису повезани, те је оцијенио да безбједносна ситуација није угрожена.

- Даћу све од себе да се сви људи, поготово српски повратници, осјећају сигурно - додао је Марић.

Марић је рекао да су поједини инциденти у протеклом периоду у Мостару предимензинирани и исполитизовани, те да је полиција све те случајеве расвијетлила.

У мостарском повратничком насељу Баћевићи 22. августа на игралишту су непознате особе напале српску дјецу, а игралиште и село облијепљено је кукатсим крстовима, свастикама, словом "У", "ХВО". Мјештани тврде да се кроз село раније чула и рафална пуцњава.

У Малом Пољу код Благаја, јужно од Мостара група за сада непознатих особа синоћ је физички насрнула на тринаестогодишњака који је на себи имао мајицу са обиљежјима Фудбалског клуба Вележ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Чаролије Републике Српске (Р)

    'Чаролије Републике Српске (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.