МУП Српске

Гојковић, Башевић и још троје ухапшених предати тужилаштву

  • Извор: АТВ
  • 27.08.2024. 12:17

Славен Гојковић, бивши директор "Шума Републике Српске", Младен Лакић, в. д. директора Шумског газдинства "Сјемећ" Рогатица, затим Лазо Чаркић, в. д. директора ШГ "Панос" Вишеград, те Јанко Голијанин, бивши први човјек ШГ "Височник" Хан Пијесак, који су ухапшени јуче, данас су предати Окружном јавном тужилаштву у Источном Сарајеву.

Ово је, уз навођење иницијала, саопштено из МУП-а Републике Српске. Они су тужилаштву предати након извршене криминалистичке обраде.

Осим њих, надлежном тужилаштву је предат и Страхиња Башевић, директор ШГ "Романија" Соколац, који се јутрос предао те је ухапшен.

"Лица су предата уз Извјештај, као и сви предмети и документација који су изузети приликом претреса локација које користе лица лишена слободе, а у вези с постојањем основа сумње да је извршено кривично дјело злоупотреба службеног положаја или овлаштења. У овим активностима јутрос је слободе лишено и лице С.Б. из Сокоца и он је такође предат у надлежност Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево“, саопштено је из МУП-а Републике Српске.

Напомињи да се ради о кривичним дјелима злоупотреба службеног положаја или овлашћења која су извршена 2020. године на штету ЈП “Шуме Републике Српске“.

Секретар Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево Невен Крамер је раније рекао да поступајући тужилац има рок од 24 часа да Окружном Суду у Источном Сарајеву поднесе приједлог за одређивање притвора ухапшеним лицима.

"Послије ће, евентуално, Суд имати своја 24 часа да одреди или не одреди притвор", рекао је Крамер.

Пратите нас и путем Вибера