MUP Srpske

Gojković, Bašević i još troje uhapšenih predati tužilaštvu

  • Izvor: ATV
  • 27.08.2024. 12:17

Slaven Gojković, bivši direktor "Šuma Republike Srpske", Mladen Lakić, v. d. direktora Šumskog gazdinstva "Sjemeć" Rogatica, zatim Lazo Čarkić, v. d. direktora ŠG "Panos" Višegrad, te Janko Golijanin, bivši prvi čovjek ŠG "Visočnik" Han Pijesak, koji su uhapšeni juče, danas su predati Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu.

Ovo je, uz navođenje inicijala, saopšteno iz MUP-a Republike Srpske. Oni su tužilaštvu predati nakon izvršene kriminalističke obrade.

Osim njih, nadležnom tužilaštvu je predat i Strahinja Bašević, direktor ŠG "Romanija" Sokolac, koji se jutros predao te je uhapšen.

"Lica su predata uz Izvještaj, kao i svi predmeti i dokumentacija koji su izuzeti prilikom pretresa lokacija koje koriste lica lišena slobode, a u vezi s postojanjem osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja. U ovim aktivnostima jutros je slobode lišeno i lice S.B. iz Sokoca i on je takođe predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo“, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Napominji da se radi o krivičnim djelima zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja koja su izvršena 2020. godine na štetu JP “Šume Republike Srpske“.

Sekretar Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo Neven Kramer je ranije rekao da postupajući tužilac ima rok od 24 časa da Okružnom Sudu u Istočnom Sarajevu podnese prijedlog za određivanje pritvora uhapšenim licima.

"Poslije će, eventualno, Sud imati svoja 24 časa da odredi ili ne odredi pritvor", rekao je Kramer.

Pratite nas i putem Vibera