ОЈТ Бањалука

Глигићу (18) предложен притвор

  • Извор: АТВ
  • 02.10.2024. 10:32

Цвијетину Глигићу (18) из Бијељине који је ухапшен у акцији "Копи" због сумње да је заједно са више малољетника починио 23 крађе, предложен је притвор, саопштено је из Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Приједлог притвора ОЈТ Бањалука упутио је Основном суду.

"Осумњичено лице је у временском периоду од 23.8.2024.године до 23.9.2024.године, у намјери прибављања противправне имовинске користи, употребом физичке снаге насилно улазио у стамбене објекте, трговине, возила на подручју Града Бањалука,  из којих је присвојио новац,златни накит, и друге предмете“, наведено је у саопштењу.

Како су додали, Глигић је 13. септембра у Бањалуци, угрозио сигурност оштећених малољетних лица, озбиљном пријетњом да ће их тјелесно повриједити уколико га пријаве полицији. 

"Тужилац је ставио приједлог за одређивање мјере притвора због постојања основане бојазни  да ће осумњичени ометати кривични поступак утицајем на свједоке, саучеснике или прикриваче, те због постојања нарочитих околности које оправдавају бојазан да ће осумњичени поновити кривично дјело сходно одредби  члана 197. став 1. тачка б. и в.  Закона о кривичном поступку Републике Српске“, наведено је у саопштењу.

О приједлогу за одређивање мјере притвора одлучиће судија за претходни поступак Основног суда у Бањалуци.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: