OJT Banjaluka

Gligiću (18) predložen pritvor

  • Izvor: ATV
  • 02.10.2024. 10:32

Cvijetinu Gligiću (18) iz Bijeljine koji je uhapšen u akciji "Kopi" zbog sumnje da je zajedno sa više maloljetnika počinio 23 krađe, predložen je pritvor, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Prijedlog pritvora OJT Banjaluka uputio je Osnovnom sudu.

"Osumnjičeno lice je u vremenskom periodu od 23.8.2024.godine do 23.9.2024.godine, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, upotrebom fizičke snage nasilno ulazio u stambene objekte, trgovine, vozila na području Grada Banjaluka,  iz kojih je prisvojio novac,zlatni nakit, i druge predmete“, navedeno je u saopštenju.

Kako su dodali, Gligić je 13. septembra u Banjaluci, ugrozio sigurnost oštećenih maloljetnih lica, ozbiljnom prijetnjom da će ih tjelesno povrijediti ukoliko ga prijave policiji. 

"Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni  da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo shodno odredbi  člana 197. stav 1. tačka b. i v.  Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske“, navedeno je u saopštenju.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjaluci.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: