Драган Јелача

Ево шта је осумњичени за убиство изјавио пред тужиоцем: Саучеснике упознао кобног дана

  • Извор: Српскаинфо
  • 15.05.2024. 13:53

Драган Јелача (48) из Челинца током саслушања у бањалучком тужилаштву у својој верзији догађаја открио је до сада непознате детаље убиства које је шокирало Бањалучане.

Убиство у Бањалуци догодило се у понед‌јељак око 21 час у напуштеној кући у Улици Јована Дучића.

Јелача је пред тужиоцем испричао да су он и убијени Саша Кисин (49) били као браћа и живјели у напуштеној кући.

Критичног дана, Јелача је у јавној кухињи у Бањалуци срео двоје Рома, односно осумњичене саучеснике Давида Костића (46) и Валентину Стојановић (20) који су наводно дошли из Србије, али нису имали гд‌је да преспавају, па их је позвао у кућу.

Осумњичени за убиство Кисина спроведени у ОЈТ Бањалука

Осумњичени за убиство Кисина спроведени у ОЈТ Бањалука

– Давид је тада извадио флашу штока, а Валентина мале флашице вотке и почели су да пију заједно са Сашом. Ја сам тада пио пиво из лименке и попио сам око четири пива. У једном моменту сам примијетио да Давид и Валентина нешто пуше и изгледали су изгубљено. Питао сам их шта пуше, одговорили су марихуану. Понудили су и мени, али сам одбио- изјавио је Јелача.

Додаје како су се убрзо Саша и Валентина спорјечкали, након чега је д‌јевојка наводно, сјела Кисину у крило.

– Саша је одгурнуо Валентину и ударио шамаром Давида. Рекао сам им да престану и они су се смирили - додао је Јелача.

Наводи и да је Саша убрзо отишао у оближњи маркет у којем је купио четири или пет великих флаша пива које су пили заједно, након чега Јелача наводи да је отишао на спавање у другу просторију.

Убрзо га је пробудила бука из сусједне просторије у којој су били Саша и друго двоје осумњичених.

– Када сам ушао у просторију видио сам да Саша лежи на леђима. Давид га је ударао ногом у главу и скакао му ногама по глави, а Валентина је Сашу ударала ногом по гениталијама и скакала му по стомаку. Одмах сам пришао Саши и одгурнуо њих двоје и они су сјели на кревет. Видио сам да Саша има велике повреде на глави, окренуо сам га на бок и дао му мало воде. Умио сам га и Саша је давао знакове животе. Брисао сам га пешкиром по глави - испричао је у својој одбрани осумњичени Драган Јелача.

Убрзо је каже у кућу дошла полиција и затекла га како брише Сашу, док су друго двоје осумњичених сједили на кревету. Полиција га је како наводи, питала шта су то урадили, а он је одговорио да питају двојац који је сједио на каучу.

На посебно питање откуд код њега новчаник жртве, Јелача је одговорио да га је узео са стола и предао полицији.

Јелача је навео и да је повреде које има задобио у полицији.

Милан Петковић, адвокат Драгана Јелаче, изјавио је да је његов брањеник негирао извршење кривичног д‌јела тешко убиство.

– Јелача је испричао своју верзију догађаја и негирао је извршење тешког убиства - додао је адвокат Петковић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: