Dragan Jelača

Еvo šta je osumnjičeni za ubistvo izjavio pred tužiocem: Saučesnike upoznao kobnog dana

 • Izvor: Srpskainfo
 • 15.05.2024. 13:53

Dragan Jelača (48) iz Čelinca tokom saslušanja u banjalučkom tužilaštvu u svojoj verziji događaja otkrio je do sada nepoznate detalje ubistva koje je šokiralo Banjalučane.

Ubistvo u Banjaluci dogodilo se u poned‌jeljak oko 21 čas u napuštenoj kući u Ulici Jovana Dučića.

Jelača je pred tužiocem ispričao da su on i ubijeni Saša Kisin (49) bili kao braća i živjeli u napuštenoj kući.

Kritičnog dana, Jelača je u javnoj kuhinji u Banjaluci sreo dvoje Roma, odnosno osumnjičene saučesnike Davida Kostića (46) i Valentinu Stojanović (20) koji su navodno došli iz Srbije, ali nisu imali gd‌je da prespavaju, pa ih je pozvao u kuću.

Osumnjičeni za ubistvo Kisina sprovedeni u OJT Banjaluka

Osumnjičeni za ubistvo Kisina sprovedeni u OJT Banjaluka

– David je tada izvadio flašu štoka, a Valentina male flašice votke i počeli su da piju zajedno sa Sašom. Ja sam tada pio pivo iz limenke i popio sam oko četiri piva. U jednom momentu sam primijetio da David i Valentina nešto puše i izgledali su izgubljeno. Pitao sam ih šta puše, odgovorili su marihuanu. Ponudili su i meni, ali sam odbio- izjavio je Jelača.

Dodaje kako su se ubrzo Saša i Valentina sporječkali, nakon čega je d‌jevojka navodno, sjela Kisinu u krilo.

– Saša je odgurnuo Valentinu i udario šamarom Davida. Rekao sam im da prestanu i oni su se smirili - dodao je Jelača.

Navodi i da je Saša ubrzo otišao u obližnji market u kojem je kupio četiri ili pet velikih flaša piva koje su pili zajedno, nakon čega Jelača navodi da je otišao na spavanje u drugu prostoriju.

Ubrzo ga je probudila buka iz susjedne prostorije u kojoj su bili Saša i drugo dvoje osumnjičenih.

– Kada sam ušao u prostoriju vidio sam da Saša leži na leđima. David ga je udarao nogom u glavu i skakao mu nogama po glavi, a Valentina je Sašu udarala nogom po genitalijama i skakala mu po stomaku. Odmah sam prišao Saši i odgurnuo njih dvoje i oni su sjeli na krevet. Vidio sam da Saša ima velike povrede na glavi, okrenuo sam ga na bok i dao mu malo vode. Umio sam ga i Saša je davao znakove živote. Brisao sam ga peškirom po glavi - ispričao je u svojoj odbrani osumnjičeni Dragan Jelača.

Ubrzo je kaže u kuću došla policija i zatekla ga kako briše Sašu, dok su drugo dvoje osumnjičenih sjedili na krevetu. Policija ga je kako navodi, pitala šta su to uradili, a on je odgovorio da pitaju dvojac koji je sjedio na kauču.

Na posebno pitanje otkud kod njega novčanik žrtve, Jelača je odgovorio da ga je uzeo sa stola i predao policiji.

Jelača je naveo i da je povrede koje ima zadobio u policiji.

Milan Petković, advokat Dragana Jelače, izjavio je da je njegov branjenik negirao izvršenje krivičnog d‌jela teško ubistvo.

– Jelača je ispričao svoju verziju događaja i negirao je izvršenje teškog ubistva - dodao je advokat Petković.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
 • 14:00 Serija: Ko te šiša (R)

  ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

 • 14:40 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

  '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

 • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

  Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

 • 16:30 Vijesti u 16:30

  Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

 • 16:50 Centar dana

  Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

 • 18:20 Еmisija: Biznis klub

  '‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.