Италија

Држављанин БиХ бацио смеће на дивљу депонију па папрено кажњен

  • Извор: Независне
  • 13.09.2024. 07:19

Припадници комуналне полиције италијанског града Ла Специја ухватили су држављанина БиХ (35) док баца електронски отпад на дивљу депонију поред пута.

Управо та дивља депонија је годинама проблем за градске власти Ла Специје, јер се налази поред магистралног пута. Баш због тога они су инсталирали мобилне камере и одлучили да казне све који се усуде да баце смеће поред пута.

Управо је једна од тих камера снимила камион за чијим воланом је био тридесетпетогодишњи држављанин БиХ, који има пријављено боравиште у сусједној општини. Он је у моменту када је снимљен на депонију бацао старе клима уређаје, веш машине и остали отпад. Наводно, ради за компанију која се бави прикупљањем отпада. Када су преко регистарских таблица открили о коме се ради, држављанин БиХ је рекао да је то радио у склопу својих редовних активности на послу.

Без обзира на све, наређено му је да очисти цијелу депонију, а затим му је уручена казна од 6.500 евра, коју би највјероватније требало да плати компанија у којој је запослен.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: