Кружи порука

Дрогирана у клубу па силована у гаражи? Драма у Хрватској, полиција истражује

  • 14.03.2024. 16:53

Већ неколико дана по друштвеним мрежама кружи аудио снимак поруке у којој једна млађа женска особа из Сплита упозорава своју пријатељицу на случај који се, по њеном сазнању, догодио прије неколико седмица када је једна двадесетдвогодишња дјевојка брутално силована након што јој је неко непознат у пиће у једном сплитском ноћном клубу убацио неку "прозирну капљицу дроге“.

Већ неколико дана по друштвеним мрежама кружи аудио снимак поруке у којој једна млађа женска особа из Сплита упозорава своју пријатељицу на случај који се, по њеном сазнању, догодио прије неколико седмица када је једна двадесетдвогодишња дјевојка брутално силована након што јој је неко непознат у пиће у једном сплитском ноћном клубу убацио неку "прозирну капљицу дроге“.

"Изашла сам прије мјесец и по дана у тај клуб и видјела сам да се око мене мота неки тип, али не у смислу да ме жели упознати него да ми се некако нагиње према пићу. Ни на крај памети ми није било да би ми неко могао нешто увалити у пиће. Моја пријатељица која је била тамо с другом екипом рекла ми је да се пазим тог лика, да је мало превише чудан и да припазим.

Плави змајеви преплавили плаже, биолог упозорава

Плави змајеви преплавили плаже, биолог упозорава

Идући дан ми шаље поруку да их је њена пријатељица из екипе одвела кући и да се, након тога, пробудила дрогирана у ауту на свом паркингу и да се ничега није сјећала. И онда, док сам била на ноктима код пријатељице, она ми говори да је једна млада дјевојка силована, а да је прво била с друштвом у једном локалу, а онда су завршили у том клубу гдје је плесала, пила, дружила се.

У једном моменту, очито јој је неко то увалио у пиће јер се почела некако чудно понашати током вечери, али су мислили да је пијана. Позвала је најнормалније такси и с колегицом од које се није одвајала је отишла до зграде, такси их је искрцао и имала је само пар корака до кућних врата.

А онда је нађена у гаражи сва крвава, модра, без гаћица, рашчупана... Шта да ти кажем, прошири свима да пазе да им се не би увалило у пиће, то је нека прозирна капљица, слаткаста, не може се наводно скужити.

Ким Џонг Ун возио тенк - само му глава вирила

Ким Џонг Ун возио тенк - само му глава вирила

Има наводно двије врсте, од једне се ничега не сјећаш, а друга ти буди сексуални нагон. Полиција сумња на једну особу, али не желе ништа говорити док не дође налаз вјештачења из Загреба. Припази, рашири ово свугдје, и ја сам наивна била, ни на крај памети ми није било да би ми неко могао нешто увалити у пиће", упозорава дјевојка у поруци.

С обзиром на овако драматичну поруку, хрватски медији су покушали провјерити има ли у цијелој причи истине и у којој мјери или се, ради о "патки“ или можда подметању конкурентском ноћном клубу. Из сплитске полиције су неслужбено сазнали како су прије десетак дана запримили пријаву за силовање млађе дјевојке која је била у једном клубу и послије је нађена на другом крају града те да су јој утврђене лакше тјелесне повреде.

Чекају се налази вјештачења

Дјевојка се ничега не сјећа, а тачно је и то да полиција има одређену мушку особу означену као осумњиченог, но исто тако чекају да им налази вјештачења узорака које су изузели од жртве и потенцијалног нападача покажу подударају ли се или не. Исто тако, ако се утврди да одговарају, мора се доказати основана сумња да сексуални однос није био добровољан, односно да је све почињено под присилом.

За сада, наравно, не могу нити потврдити, али нити искључити да се ради баш о случају који се спомиње у поруци те интензивно раде на расвјетљавању свих околности овог могућег кривичног дјела.

Преминула кћерка (36) Драгана Окуке

Преминула кћерка (36) Драгана Окуке

Свакако, шта год да се накрају утврди, ово је свакако озбиљно упозорење свим дјевојкама и женама да у ноћним изласцима по кафићима и клубовима припазе и обрате пажњу на своја пића и то ко се близу њих налази, преноси СлободнаДалмација.

Сплитска полиција: Не смијемо излазити с детаљима...

Из ПУ сплитско-далматинске саопштено је сљедеће:

"Обавјештавамо Вас да смо почетком марта 2024. године запримили пријаву догађаја на подручју Сплита, те су полицијски службеници одмах подузели све мјере и радње како би се утврдило чињенично стање, направљен је увиђај, те ће бити проведена потребна вјештачења. Оштећеној особи је пружена медицинска помоћ, те су јој утврђене лакше тјелесне повреде.

О догађају је обавијештено надлежно државно тужилаштво којему су достављена писмена о свим до сада проведеним радњама.

Обзиром на специфичност ове врсте догађаја, те обавезу заштите особе, нисмо у могућности износити детаље међутим морамо свакако указати на чињеницу да свакој информацији, посебно постојања сумње у почињење кривичног дијела против сполне слободе приступамо максимално посвећени у циљу утврђивања чињеничног стања, прикупљања доказа и заштите особа.

Црна Гора не мирује - нови земљотрес

Црна Гора не мирује - нови земљотрес

На овај начин приступили смо и овој информацији, ради чега нема реалног разлога да се грађани осјећају узнемирено или на било који начин несигурно.

Податак који говори у прилог напријед наведеном је да смо током прошле године у 96 одсто случајева кривичних дијела силовања пронашли и процесуирали одговорне, те нису забиљежени случајеви серијских кривичних дјела ове врсте који би изазвали пажњу и узнемирење јавности.

Током протекле године и у прва два мјесеца ове године нисмо евидентирали догађаје у којима би оштећене особе биле намјерно дрогиране с циљем почињења кривичног дјела".

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм