Осуђена жена

'Досије' доноси детаље убиства у Борику: Какву тајну злочина је открила веш машина?

  • Извор: АТВ
  • 16.10.2024. 07:20

Мирно недјељно прије подне прекинуле су полицијске ротације. Јурили су у насеље Борик у Бањалуци у Београдску улицу.

Стигла им је пријава да мушкарац пријети да ће извршити самоубиство, да ће се убости ножем. Патрола је стигла, али већ на прву било је јасно да оно што је у пријави наведено није тачно и да је за мушкарца чије су тијело затекли у стану већ касно.

"Тог дана око 12 часова од стране дежурног шефа смјене упућени смо у насеље Борик у улицу Београдска гдје је пријављено да мушкарац пријети да ће извршити самоубиство тј. да ће се убости ножем. Доласком на лице мјеста испред стана затичемо непознату женску особу која панично говори да пожуримо па смо помислили да се у том моменту или непосредно прије доласка момак извршио самоубиство или самоповређивање. Уласком у спаваћу собу у стану затичемо мушко беживотно тијело на кревету те тад схватамо да се ради о лешу", рекао је Дејан Поповић, службеник ПУ Бањалука.

Пронађено је тијело Звонимира Стефановића старог  53 године. На лицу мјеста затечена је његова дјевојка Милица Диљевић и њихов пријатељ кога је Милица позвала у помоћ када је наводно схватила да Стефановић није добро. На лице мјеста стигла је и хитна помоћ, инспектори из Одјељења за општи криминалитет као  и дежурни тужилац.

"Када смо дошли на лице мјеста, пошто сам ја био дежурни инспектор обавијестио сам дежурног јавног тужиоца Окружног јавног тужилаштва који је рекао да ће заједно са мном да изађе на лице мјеста. Дошао сам на лице мјеста, сачекао сам тужиоца и дошли смо пред стан ту смо затекли осумњичену Милицу Диљевић и још једно лице које је било са њом а у стану смо затекли тијело Звонимира Стефановића у спаваћој соби, на кревету", рекао је Ранко Ружичић, инспектор.

Да је Звонимир већ неколико сати мртав било је свима јасно, када су дошли љекари било је јасно и да је он убијен.

"Када је дошла хитна помоћ и видјела повреде које има лице и када је затекла, када су погледали видјели су да лице има убодну рану", додао је Ранко Ружичић.

Звонимир је убоден ножем. Трагова крви или насиља није било. Да његова дјевојка има везе са тим, на прву није нико помислио. Међутим бројни детаљи затечени на лицу мјеста, њена прича, њено понашање, почињу да указује на нешто сасвим другачије. 

"У том тренутку нисмо знали да се ради о осумњиченом лицу јер је Милица позвала хитну и пријавила тај читав случај, односно она је пријавила хитној помоћи да је пронашла лице са којим је живјела како му је позлило и након тога је позвала хитну помоћ и позвала тог једног пријатеља односно лице које смо ми затекли када смо дошли на лице мјеста. Тако да у том тренутку када смо долазили на лице мјеста није било приче да је она осумњичена, али спроводећи истражну радњу увиђај и све остале мјере и радње које смо искористили у том тренутку дошли смо до тога да би она могла да буде осумњичена", додаје инспектор.

"Ипак полицијски службеници који су први дошли на лице мјеста одмах су уочили да нешто није у реду. Капљице крви по поду и трагови брисања упалили су аларм. Уочени су трагови крви који су брисани, мрље крви су уочене на поду самим тим видимо да је неко покушао да уклони све те трагове", каже Дејан, службеник ПУ Бањалука.

Оно што ће се накнадно показати као кључно јесте веш машина. Полицајци чим су посумњали да је дошло до прикривања трагова, угасили су веш машину која је радила када су стигли у стан.  

Опширније у прилогу.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Народ прича

    ''Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској.