20. маја

Добојска полиција трага за пљачкашима који су украли пазар

  • Извор: АТВ
  • 10.07.2024. 19:50

Добојска полиција још трага за пљачкашима маркета који су од раднице 20. маја отели торбу са новцем. Мотоцикл којим су се одвезли са тродневним пазаром из неколико пословница, убрзо је пронађен. Сада покушавају да дођу до власника.

„Ми смо послали везано за мотор путем правне помоћи и према произвођачу, преко Интерпола, да утврдимо ко је власник мотора, како је дошао у БиХ, да ли је царињен“, рекао је Слободан Радинковић, начелник ПУ Добој.  

Досадашњом истрагом утврђено је да је отети износ мањи. У торби није било пола милиона марака, како се првобитно сумњало.  

„Јер је у првом моменту, у тај износ укупан и картично пословање у три дана ушло у тај износ, међутим кад се скинуло то што се картицама плаћало тај износ је доста мањи“, рекао је Слободан Радинковић, начелник ПУ Добој  

Мањи је и износ који је неколико дана прије пљачке маркета отет од дилера девизама. Полиција о тој пљачки готово да нема трагова. Зато су ушли у траг крадљивцима енергије којих је дупло више него лани. 

„Гдје се власници станова самовољно прикључују на топлотну енергију, односно, топлану и гријање, тако и електричну енергију, обијају сандучад и нелегално се прикључују на топлану, односно гријање“, рекао је Боро Зарић, начелник сектора полиције.

Од почетак године на подручју Полицијске управе Добој број кривичних дјела је повећан за 12 процената у односу на лани. Иако је око 95 посто њих расвијетљено, двије пљачке са великом материјалном штетом још је без епилога.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р)

    ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)