20. maja

Dobojska policija traga za pljačkašima koji su ukrali pazar

  • Izvor: ATV
  • 10.07.2024. 19:50

Dobojska policija još traga za pljačkašima marketa koji su od radnice 20. maja oteli torbu sa novcem. Motocikl kojim su se odvezli sa trodnevnim pazarom iz nekoliko poslovnica, ubrzo je pronađen. Sada pokušavaju da dođu do vlasnika.

„Mi smo poslali vezano za motor putem pravne pomoći i prema proizvođaču, preko Interpola, da utvrdimo ko je vlasnik motora, kako je došao u BiH, da li je carinjen“, rekao je Slobodan Radinković, načelnik PU Doboj.  

Dosadašnjom istragom utvrđeno je da je oteti iznos manji. U torbi nije bilo pola miliona maraka, kako se prvobitno sumnjalo.  

„Jer je u prvom momentu, u taj iznos ukupan i kartično poslovanje u tri dana ušlo u taj iznos, međutim kad se skinulo to što se karticama plaćalo taj iznos je dosta manji“, rekao je Slobodan Radinković, načelnik PU Doboj  

Manji je i iznos koji je nekoliko dana prije pljačke marketa otet od dilera devizama. Policija o toj pljački gotovo da nema tragova. Zato su ušli u trag kradljivcima energije kojih je duplo više nego lani. 

„Gdje se vlasnici stanova samovoljno priključuju na toplotnu energiju, odnosno, toplanu i grijanje, tako i električnu energiju, obijaju sandučad i nelegalno se priključuju na toplanu, odnosno grijanje“, rekao je Boro Zarić, načelnik sektora policije.

Od početak godine na području Policijske uprave Doboj broj krivičnih djela je povećan za 12 procenata u odnosu na lani. Iako je oko 95 posto njih rasvijetljeno, dvije pljačke sa velikom materijalnom štetom još je bez epiloga.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Strasna ljubavna priča dvoje pojedinaca.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Putuj, probaj, zavoli (R)

    '‘Putuj, probaj, zavoli (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.