Спор

Добојлије осумњичене за злоупотребе ”тешке” 130.000 КМ

  • Извор: АТВ
  • 26.09.2024. 12:38

Бањалучка полиција поднијела је пријаву тужилаштву против власнице грађевинске фирме М.Ђ. (40) из Добоја због сумње да је починила кривично дјело злоупотребе положаја одговорног лица, те заједно са Н.В. (51) и оштећење туђих права.

”М.Ђ. се сумњичи да је злупотребом положаја одговорног лица, а супротно одредбама уговора са правним лицем из Српца прибавило имовинску корист у износу од око 130.140 КМ, те да је заједно са лицем Н.В. у намјери да осујети остваривање права на заложеним ставрима оштетило исто правно лице”, саопштено је из ПУ Бањалука.

Како сазнаје АТВ осумњичена је, као инвеститор, договорила изградњу зграде, склапајући уговор са фирмом из Српца, као извођачем радова. Фирма из Српца је дала мјенице као гаранцију за рок и квалитет изградње, које је осумњичена наплатила у банци и то за три пута већи износ, чиме је фирми из Српца причињена штета од око 130.000 КМ.

Осим тога, М.Ђ. је осумњичена да је заједно са Н.В. поднијела захтјев да два стана у тој згради, које је фирма из Српца заложила, пређу у њихово власништво ради наплате наводне штете. У оба случаја спорови се воде пред надлежни Привредним судом.

Пратите нас и путем Вибера