Spor

Dobojlije osumnjičene za zloupotrebe ”teške” 130.000 KM

  • Izvor: ATV
  • 26.09.2024. 12:38

Banjalučka policija podnijela je prijavu tužilaštvu protiv vlasnice građevinske firme M.Đ. (40) iz Doboja zbog sumnje da je počinila krivično djelo zloupotrebe položaja odgovornog lica, te zajedno sa N.V. (51) i oštećenje tuđih prava.

”M.Đ. se sumnjiči da je zlupotrebom položaja odgovornog lica, a suprotno odredbama ugovora sa pravnim licem iz Srpca pribavilo imovinsku korist u iznosu od oko 130.140 KM, te da je zajedno sa licem N.V. u namjeri da osujeti ostvarivanje prava na založenim stavrima oštetilo isto pravno lice”, saopšteno je iz PU Banjaluka.

Kako saznaje ATV osumnjičena je, kao investitor, dogovorila izgradnju zgrade, sklapajući ugovor sa firmom iz Srpca, kao izvođačem radova. Firma iz Srpca je dala mjenice kao garanciju za rok i kvalitet izgradnje, koje je osumnjičena naplatila u banci i to za tri puta veći iznos, čime je firmi iz Srpca pričinjena šteta od oko 130.000 KM.

Osim toga, M.Đ. je osumnjičena da je zajedno sa N.V. podnijela zahtjev da dva stana u toj zgradi, koje je firma iz Srpca založila, pređu u njihovo vlasništvo radi naplate navodne štete. U oba slučaja sporovi se vode pred nadležni Privrednim sudom.

Pratite nas i putem Vibera