Трагедија

До детаља испланирали смрт породице: Отровали дјецу па скочили са солитера

  • Извор: Курир
  • 04.03.2024. 12:03

Супружници Л.П.С. (25) и М.П.С. (23) који су у петак увече, држећи се за руке, скочили са 17. спрата солитера у Новом Саду и, како се сумња, претходно убили своју дјецу, дјечаке старе три и једну годину, до детаља су испланирали смрт, а иснпектори мотив траже у секти.

Муж и жена су, сумња се, у петак прво у кући у којој су живјели на Петроварадину убили своје синове, а онда су отишли на највиши солитер и скочили заједно у смрт.

Осматрали терен

"Они нису живјели у нашој згради, али очигледно је да су познавали терен. Вјероватно су раније долазили овдје да осмотре. Њих су у петак око 22 сата снимиле камере како су ушли у зграду држећи се за руке. Звонили су на интерфон и неко им је отворио. Види се на камерама да су прво ишли лифтом до 16. спрата, а затим пјешке до тог крова. Плански су све урадили, ако узмемо у обзир да су знали гдје иду и имали су алат којим су разбили то дебело, дупло стакло како би изашли на кров“, каже један од станара новосадског солитера.

Подсјетимо, код супружника нису пронађена лична документа, па је идентификација била отежана, а када су инспектори утврдили њихов идентитет, у суботу су отишли на адресу на којој су становали. Нажалост, тамо су затекли тијела двојице дјечака.

Комшије о трагедији у Новом Саду: Кажу да су отровали дјечицу

Комшије о трагедији у Новом Саду: Кажу да су отровали дјечицу

"Тијела малишана затечена су у соби, била су у својим креветима, прекривена чаршафима. На тијелима није било трагова насиља, није било крви, али се сумња да су дјечаци отровани. Сумња се да су им родитељи храну помијешали са отровом, дали им да поједу, сачекали да дјелује, прекрили тијела, закључали кућу и отишли да се убију“, каже извор Курира.

Извор додаје да је полиција у дворишту подстанарске куће пронашла кесицу фунгицида, средства за заштиту биљака.

"Празна кесица пронађена је у дворишту куће, а полиција провјерава да ли постоји могућност да су дјеца отрована управо тиме. Тијела су на обдукцију која ће утврдити на који начин су малишани изгубили животе“, каже извор Курира.

Извор објашњава да је тровање пестицидима, односно фунгицидима, јако опасно код људи и да ствара парализу респираторног центра усљед чега наступа смрт.

Комшије откриле шта је било сумњиво око супружника који су скочили са зграде

Комшије откриле шта је било сумњиво око супружника који су скочили са зграде

"Кесица фунгицида која је нађена може да се нађе у слободној продаји и јефтина је. Обично се користи за винову лозу. Откуд то у њиховом дворишту утврђује истрага“, додаје.

Инспекторе је још више запрепастило и оно што су поред тијела и кесице отрова затекли у кући младог брачног пара. Наиме, затечени су симболи египатског загробног живота, сотоне и одвајања од колектива, што указује на то да се овдје ради о ритуалном убиству, а онда и самоубиству.

Ушли су у мозак родитеља и навели их да почине злочин!

Сектолог Димитрије Пастуовић рекао је јуче да се плаши да нас овако нешто тек чека.

"Дај Боже да гријешим, али мислим да је, нажалост, ово наша будућност. Те организације улазе људима у мозак и изазивају пометњу, тако да људи немају више никакву перцепцију, већ све раде у интересу те заједнице, која их је врбовала њиховим причама о љубави, космосу и слично“, објаснио је Пастуовић за медије. 

Сектолог објаснио могуће значење симбола на кући у којој су нађена тијела дјеце

Сектолог објаснио могуће значење симбола на кући у којој су нађена тијела дјеце

Његов колега Слађан Мијаљевић истакао да је управо секта ушла у мозак родитеља и навела их да почине убиство дјеце.

"Дефинитивно секта је ушла у мозак родитеља и то великом психолошком манипулацијом. Секта је тражила од њих то да ураде и они су урадили оно што је тражено“, истиче Мијаљевић.

Црнина и спуштене ролетне

"Све што је затечено у кући однијето је на вјештачење и на анализу. Из куће су однијети и рачунари, као и мобилни телефони родитеља. Утврдиће се с ким су комуницирали, шта су претраживали на интернету, као и шта конкретно значе сви ти симболи којима су, по свему судећи, били опчињени“, каже извор.

Додаје да пар јесте био отуђен од своје околине.

"Жена је родом из Бачког Петровца, али годинама није имала ближи контакт са родитељима и примарном породицом, а такав је случај био и са њеним мужем, који је у Нови Сад дошао из Београда. Облачили су се у црно, сва гардероба им је претежно у тој боји. И кућа им је стално била замрачена, ролетне спуштене, а тако је било и када су тијела дјеце пронађена. Са комшијама су слабо контактирали, тако да комшије о њима готово ништа не знају“, испричао је извор и додао да ће у овом случају највјероватније доћи и до проширења истраге.

Писао текстове за метал бендове

Л.П.С. и његова супруга нису имали друштвене мреже, а Л.П.С. се наводно бавио и писањем текстова. Управо он је потписао неке од текстова на албуму једног домаћег рок и метал бенда. Један од музичара који су сарађивали са њим за Курир је потврдио да је сарађивао са Л.П.С., али да са њим није у контакту већ четири, пет година.

"Ово је велика трагедија која се десила, иако се не чујемо више, сарађивали смо и заједно радили на пјесмама, не могу да вјерујем просто да се ово десило“, рекао је музичар за Курир.

Нису често излазили из куће

Према ријечима комшија брачног пара, они су се у доселили у Петроварадин прије око двије године. Живјели су као подстанари у помоћном објекту, док су у великој кући у истом дворишту становали други људи. Комшије кажу да су виђали пар у пролази, чешће жену са дјечицом.

"Нису често излазили из куће, оно што сам виђао јесте да су знали да ставе ћебе у двориште, поставе храну и играју се с дјецом. Све је дјеловали као да је у реду, нисмо сумњали да имају неки проблем, а камоли да ће убити дјецу“, кажу комшије и додају.

"Мајка је шетала дјечаке улицом, имали су локнице, возили бициклиће. Она је била прелијепа, плава коса, мршава, кад је била трудна стомак се једва и видио.“

Пратите нас и путем Вибера

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.