Свједок у Специјалном суду

Дјечак убица открио шта је урадио послије стравичног злочина - ''Бојао сам се да ме не убију''

  • Извор: Курир
  • 09.10.2024. 12:24

Дјечак убица који је 3. маја прошле године у ОШ "Владислав Рибникар" починио језив злочин у ком је прво убио радника обезбјеђења Драгана Влаховића "ког је видио као пријетњу", а потом и девет ученика школе саслушан је јуче као свједок у Специјалном суду у Београду.

Малољетник је, подсјетимо, саслушан као свједок у судском поступку који се води против његових родитеља Владимира и Миљане Кецмановић. Исказ при ком је јуче потпуно остао, дао је средином јула прошле године путем видео линка.

Како је рекао, свјестан је да је пуцао у Драгана и да је он пао мртав, али није видио крв. Хице је потом испалио у двије дежурне дјевојчице, потом у дјевојчицу која је стајала на ходнику, а да је потом наставио према учионици.

- Не знам зашто сам пуцао у ту дјецу, нисам их познавао. Пуцао сам насумично, нисам се обазирао на кога пуцам. Сјећам се да сам испалио метак у правцу дјевојчице која је само стајала, а коју не познајем. Када сам ушао у учионицу, нисам никога препознавао. Знам да је професорка била унутра, речено ми је да је рањена. Имао сам још метака, не знам зашто сам престао да пуцам. Искочио сам кроз прозор и позвао полицију. Мислио сам да је то исправно, да се предам. Плашио сам се и да неко може да ме повриједи или убије - навео је дјечак убица.

Он је изјавио и да је након пуцњаве "извадио је оквир пиштоља и одбацио оружје даље од себе"! На питање зашто је то учинио само је рекао: "Због личне безбједности, да ме полиција не убије".

У исказу у који је Курир ексклузивно имао увид, дјечаку убици је постављено питање и како се сада искрено осјећа поводом злочина који је починио.

- Па, криво ми је, то је био погрешан потез - одговорио је без много емоција, а на питање како сада види своју будућност одговорио је "некако другачије него нормално, нисам размишљао".

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 20:00 Велике битке Другог свјетског рата

    'Велике битке Другог свјетског рата

  • 20:50 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:35 Серија: Авионџије (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:10 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:25 Серија: Мућке (12+)

    ''Серија: Мућке (12+)