Врховни суд

Дијете покушао натјерати на сексуални однос, осуђен на двије године затвора

Врховни суд Републике Српске осудио је Милета В. из Котор Вароша на двије године затвора због покушаја обљубе 12-годишње девојчице у октобру 2018. године.

Пресуда је изречена након што је судско вијеће потврдило првостепену пресуду коју је, након поновљеног поступка, изрекао Окружни суд у Бањалуци.

”Одбијене су као неосноване жалбе окружног јавног тужиоца у Бањалуци и браниоца оптуженог, те је потврђена првостена пресуда”, рекла је секретар Врховног суда Републике Српске Јелена Деспотовић.

Миле В. је 2019. године био осуђен на пет година затвора, али је ту пресуду Врховни суд укинуо и поступак вратио на ново суђење, када му је изречена казна од двије године.

У оптужници се наводило да је Миле В. дјевојчицу, која му је комшиница и коју је познавао, пресрео и покушао је натерати на сексуални однос. Дјевојчицу је наводно видио у друштву једног момка и запријетио јој је да ће то рећи њеним родитељима, уколико не буде имала полни однос с њим. Жрвти је рекао да оде кући да се окупа и да дође у његов апартман.

Када је девојчица покушала побјећи, зграбио ју је за рукав дукса и повукао према себи. Дјевојчици је из џепа испао мобилни телефон који се разбио, а она се ухватила за ограду како је напасник не би даље вукао. Међутим, оптужени јој је пришао с леђа, ставио јој руке на тијело и покушао је пољубити. Она је то спријечила тако што је уста прекрила руком.

Оптужени јој је поновио да дође код њега у апартман, пријетећи да ће свима причати нешто ружно о њој. Упозорио ју је и да никоме не смије причати о томе што се догодило. Дјевојчица се потом успјела отети и побјећи кући. Све је испричала родитељима, који су педофила пријавили полицији, након чега је ухапшен. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Путуј, пробај, заволи (Р)

    '‘Путуј, пробај, заволи (Р)

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.